Guest serhat

YouTube'nin Yeni Denemeleri..

Önerilen İletiler

Guest serhat

20091113181854.jpg

YouTube para kazanma konusuna iyice kafayı taktı: İşte dev sitenin bulduğu son yöntem...

Her ne kadar son derece popüler olsa da, işletme maliyetlerinin çok yüksek olması nedeniyle YouTube en karlı oluşumlardan biri değil. Reklam konusunda yenilik peşinde olan YouTube'un son denemesi izlenecek video'lardan önce gösterilecek olan reklamlar. Fakat YouTube şu anda bu reklamların izleyiciler tarafından kolaylıkla geçilebilmesinin sonuçlarına odaklanmış durumda.

Aslında bu tarz reklamlar YouTube için çok yeni değil. 2007 yılında da benzer denemeler olmuş fakat o dönem, kullanıcıların reklamı geçip, istedikleri video'yu hızlı bir şekilde izleme şansları olmaması nedeniyle kullanıcıların %90'ı reklam seyretmeye mahkum olmaktansa videodan vazgeçip siteyi terk etmişti.

YouTube bu kez tek bir tuşla geçilebilecek reklamları, site üzerindeki bazı videolarda denmeye başladı. Yapılan araştırmalar 15 saniyeden kısa ve kaliteli hazırlanmış reklamların izleyicilerin sadece %15'lik bölümünü rahatsız ettiğinin tespit edilmesi şu an için YouTube adına sevindirici bir haber. Reklam verenlerin de sadece sonuna kadar izlenen reklamlar için ödeme yapacakları düşünülürse bu model herkes için uygun görünüyor. Ama bu yöntemin YouTube'un karlılığını ne kadar arttırabileceği ancak model uzun süre uygulandıktan sonra netleşebilecek.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap