Guest serhat

Kolsuz Yüzücünün Başarı Öyküsü..

Önerilen İletiler

Guest serhat

Doğuştan iki kolu olmayan 14 yaşındaki milli yüzücü Beytullah Eroğlu, yüzme sporuna başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen ulusal ve uluslararası yarışmalarda büyük başarılara imza attı.

7 yıldır yüzme sporuyla ilgilenen ve 1 yıldır Türkiye Engelliler Yüzme Milli Takımı`nda olan Kahramanmaraşlı Beytullah Eroğlu`nun, 7 Türkiye birinciliği ve uluslararası bir yarışmada ikincilik derecesi ile 14 tane madalyası bulunuyor.

İlköğretim 7. sınıfa giden Eroğlu, başarılı bir öğrenci olarak da azmiyle herkese örnek gösteriliyor.

Milli yüzücü Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan omuzdan iki kolunun olmadığını, elleri olmadığı için bütün işlerini ayaklarıyla yapmaya çalıştığını belirterek, yüzme sporuna başlamasını şöyle anlattı:

``İlkokula giderken, televizyoncular beni çekmeye gelmişti. Haberi izleyen Osman Çullu hocam, beni buldu. Onun tavsiyesiyle yüzme sporunu başladım. Hocam, bana özel bir simit hazırladı, bununla yüzmeyi öğrendim. Dünya şampiyonasında bu halde yüzen insanları gördükten sonra azim yaptım. 7 yıldır yüzmeyle uğraşıyorum, geçen yıldan beri Bedensel Engelli Yüzme Takımı`ndayım. Türkiye şampiyonluklarında 7 kez birinci, Slovakya`da yapılan uluslararası bir yarışmada ikinci oldum. 14 tane madalyam var. Şu anda, ekim ayında İzlanda`da yapılacak Avrupa Şampiyonasına hazırlanıyorum. Başarılı olacağıma inanıyorum.``

-``KÖŞELERİNE ÇEKİLİP OTURMASINLAR``-

Kahramanmaraş`ta Yunus Emre İlköğretim Okulu`na gittiğini, teşekkür belgesiyle sınıflarını geçtiğini söyleyen Beytullah Eroğlu, kendisi gibi engelli olan insanların hayata küsmemesini istedi.

Yüzmenin çok güzel bir spor olduğunu ve severek yaptığını kaydeden Eroğlu, ``Yüzme çok güzel, sağlıklı bir spor. Ailem benimle gurur duyuyor. Bana yüzmeyi öğreten herkese teşekkür ediyorum. Bütün engelli arkadaşlarıma yüzmeyi tavsiye ederim, başaracaklarına inansınlar, azmederlerse benim gibi başarırlar. Köşelerine çekilip oturmasınlar`` diye konuştu.

Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı Antrenörü Osman Çullu da tüm engellilerin çeşitli sporları yapabileceğini vurgulayarak, ``Önemli olan bu çocukları topluma kazandırmak. Spor bunun için çok güzel bir araç`` dedi.

Türkiye`de engellilere yönelik yeterli sayıda spor tesisi olmadığına işaret eden Çullu, engelli insanların toplumla barışık ve daha sağlıklı yaşamaları için spor yapabilecekleri imkanların artırılması gerektiğini söyledi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest ELWAN

bravo başarısının devamını dilerim.

azmin elinden kim kurtulmuş.

paylaşım için tşkler serhat...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest DOĞRU YOL

Sayın serhat

Emeğine sağlık....teşekkürler.....

Sayın Beytullah Eroğluyu tebrik eder başarısının devamını dilerim.....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap