zeynepkrtas

Ciddi Bir Soru...

Önerilen İletiler

Ciddi Bir Soru!

Gitgide daha çok fark ediyorum; her birimiz kendi içimizde sıkışıp kalmış duyguların etkisi altındayız. Davranışlarımızı güdüleyen şey bu! Hep bir şeylere başlarken aynı sonuçlarla, aynı bitişlerle karşılaşmanın, yeni bir gün derken aynı günlerin tekrarının, her şeyi düşünürken detayları unutmanın sonucu bu.

Savunmasız olduğumuz zamanlarda; yani çocukluğumuzda olanlar bitenler, bizi etkileyen ne varsa hepsi yaşamımızın geri kalanını eline amansızca geçirirken, diğer ile kurduğumuz her iletişimde biraz daha kendimiz olma isteği ve kendimiz olamama krizi arasında gidip geldiğimiz bir köprü mü aslında yaşam? Bu çok ciddi bir soru!

Konuşmanın yüzeysel dünyasına taşınamayacak kadar derin mi korkular? İçimizde bir yerlere sıkışmış, tıkıştırılmış duygular insanın kendi içine kapanmasına neden olurken, dışarıyla olan bağını her seferinde yeniden düşünmesi, tartması, ölçüp biçmesine mi neden oluyor aslında? Ve bu duygulardan kurtulmadığımız sürece ‘hissetmek’ denen o emsalsiz olanın ne demek olduğunu asla bilemeyeceğiz. Ve birbirimizle gerçek ilişkiler kurmanın ne anlama geldiğini de…

Ve bunca düşünce arasında ellerimizden kayıp gitmekte mi yaşam? O muydu, bu muydu derken geçip gidiyor zaman belki de!

İnsanın kendini, iç organlarını temizlemesinden bahseden alternatif tıp doğru söylüyor. Sevgisiz biriyle karşılaştığımızda korkuyu hisseden kalbimizi, nefretle tanıştığımızda öfkeyi hisseden böbreklerimizi, üzüntüyle karşı karşıya geldiğinde karaciğerimizi nasıl temizleriz?

Temizleyemeden onca insanla tanışmanın, etkileri almanın ve o ana dek aldığımız etkilerin yükünü taşırken kendi varlığımızı örten nedenlerin aslında yola devam edemeyecek denli bizi yorgun düşürmesine ne demeli?

Varlığını başkalarının üzerinden tanımlamak! İçinizde bu çukura düşmeyen var mı? Ve tanımların ötesini düşlemek zaten ‘bir düş’ içindeyken. Yaşam ne ironik. Ve kendi içinde ‘mükemmel’ tasarlanmış bir şey. Hata yok, yanlış yok, ıskalama yok. Her adım seni şu an bulunduğun yere taşır. Bu kadar basit. Karmaşık olan ne o zaman? BİRİKTİRMEK…

Benim cevabım bu; duyguları biriktirmek!…

ALINTI....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest DOĞRU YOL

Sayın zeynepkrtas

Emeğine sağlık.....teşekkürler.....

Kişilik gelişimi için güzel paylaşım.....gerçi sokma akıl yedi adım gider ama yinede izi kalır düşündürür....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Teşekkürler Zeynep kardeşim;

Soru tek değil, birden fazla soru ve cevaplarda soruların içinde verilmiş....

Hepsine verilecek tek cevap evet 'duyguları biriktirmek'....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap