k@lpsizim_85

Çalışmak Bir İnsan Hakkıdır!..

Önerilen İletiler

Çalışmak Bir İnsan Hakkıdır!..

000009.JPG Hüseyin Eriş

Ülkemizde her yasadan bir çatlak bulup yararlananlar biraz daha yararlı avantalı pozisyon yakalayınca babasını tanımaz derhal bir evvelki sömürgesini atıveriyor

Devletimizin engelli çalıştırma mecburiyeti koyduğu yasadan en karlı nasıl faydalanırızı düşünenler kadrolarına çalıştırmak üzere engelliyi alıyorlar onlara ayak altında dolaşmayın kimseye gözükmeyin personel için çıkan yemeğimizden servislerimizden ve sosyal yardımlarımızdan yararlanmayın ay sonu geldiğinde gidin en yakın bankadan maaşınızı alın sesinizi de kesin diyorlar.

Devletimizin biz engellilere yalnızca maaş olsun diye bu imkanın verilmesini istediğini ben şahsen düşünmüyorum. Büyüklerimiz Engelimizin de topluma karışmasını üretimde onunda payı olmasını engellisinin de bende varım diyebilmesini ve rehabilite olmasını ve evinin geçimini temin etmesini istediğinden bu uygulamayı getirmiştir. Ama gel gör ki kazın ayağı kapitalist çarkta hiçte böyle değil. O çark engelliden utanıyor onlara iş veriyor yer vermiyor ve bir gün başından atması gerektiğinde işe gelmediğinden dolayı deyip isten tazminatsız olarak atabiliyor. 2006 yılı başında Fortis bankası iş kur aracılığı ile engelli işçi ve engelli emekli işçi alacağını derneklerimize bildirildi engelli üyelerini buraya yönlendiren dernekler kısa bir zaman içerisinde müracaatlarını tamamladılar. Bankanın insan kaynakları tarafından mülakata tutulmak sureti ile 90 civarında engelli işçi kadrolarına kattılar.

İşe kabul edilen engelliler biz nerede işe başlayacağız birimimiz neresi diye sorduklarında siz işe gelmeyeceksiniz en yakın şubemizden maaşınızı alacaksınız denilmiştir.

Biz çalımsak istiyoruz emek katmak istiyoruz üretmek istiyoruz denmesine rağmen hayır böyle bir uygulamamız yok sizler maaşınızı alın yeter denilmiştir ama durup dururken nedir nedendir belli olmayan sebepten 31/08/2009 tarihinde bir takım fortis personeli sayılan engelliye (23/01/2006 tarihinden bu yana Bankamızda “görevli olarak” sürdürdüğünüz iş akdinizin “DEVAMSIZLIK nedeni ile 4837 sayılı kanunun 25/11 maddesi uyarınca 31/08/2009 tarihi itibarı ile bildirimsiz ve tazminatsız olarak fesh edilmiş olduğunu bilgilerinize sunarız) diye ihtarname gelmiştir. En yakın bankadan maaşınızı alın denilen bu kişiler zaten hangi şubede olduklarını yerlerinin nerede olduğunu bilmiyor ki.

Hangi işe gelmemekten atıldıklarının düşüncesine kapılıp fortis Bankası merkez şubesine giderek nedir diye sormuşlardır. Merkez şubede yetkililer biz çok üzgünüz bu konu bizi aşıyor özür deyip gelenleri göndermiştir. Ayni kişiler çalışma bakanlığı iş kur a müracaat etmiş oradaki görevli bu maddeyle işçi atılamaz diye insan kaynaklarına ikazda bulunmuş ve alınan cevap aynı bu karar yukardan geliyor özür demişlerdir. Sakatlar derneği hukuk bürosuna konuya el atmış olup gereği yapılacaktır ama neden engelimiz hala kobay neden engelliden hala utanılıyor ortada gözükmesi bile bu beylerin klasını sarsıyor onu anlamakta güçlük çekiyorum.

ÇALIŞMAK BİR İNSAN HAKKI DEĞİLMİ? BİZ ENGELLİLER YOKSA İNSAN MI DEĞİLİZ…

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap