k@lpsizim_85

14 Fiziksel Engelli Gülen Yüzler'de AB Eğitiminde

Önerilen İletiler

14 Fiziksel Engelli Gülen Yüzler'de AB Eğitiminde

Kocaeli Büyükşehir bünyesinde faaliyet gösteren Gülen Yüzler Engelliler Rehabilitasyon ve İşyeri Merkezi, kısa adı EPDP olan....

Kocaeli Büyükşehir bünyesinde faaliyet gösteren Gülen Yüzler Engelliler Rehabilitasyon ve İşyeri Merkezi, kısa adı EPDP olan (Fiziksel Engelliler İçin Medikal Ekipmanların Tasarım-İmalat-Test-Seçim-Bakım Süreçlerinde Karma Eğitim Platformu) ve “Avrupa Birliği Leonardo Da Vinci Programı Yenilik Transferi” projeleri kapsamında desteklenen projenin 10 ortağından biri.

Gülen Yüzler’de bu proje kapsamında 2 Kasım’da başlayan ve 14 fiziksel engelli insanın eğitim gördüğü çalışma 15 Kasım’da noktalanacak.

Yardımcı araçlarla ilgili tüm aşamalarda engellilerin daha fazla katılımının sağlanması ve doğrudan kullanıcıların katılımı ile tüm aşamalarda optimizasyonunun sağlanmasının hedeflendiği bu çalışmada gençlere teorik ve pratik eğitim veriliyor. Tagem Kopisan Ltd.Şti.’nin koordinatörlüğünde, Sakarya Üniversitesi eğitimcilerinden Yrd. Doç. Dr. Yavuz Soydan öncülüğünde oluşturulan eğitimci grubu tarafından verilen eğitime katılan kişiler Türkiye İş Kurumu Kocaeli İl Müdürlüğü aracılığı ile belirlendi. 09.00-/16.00 saatleri arasında gerçekleşen eğitim Gülen Yüzler’in salonunda ve atölyelerinde veriliyor. Proje ile ülkemizde çok fazla uygulama alanı bulunmayan, ama bir o kadar da katma değeri yüksek alan olan engellilerin kullandıkları tekerlekli sandalye konusunda engellilerin gerek kendi işyerlerini açmaları gerekse bu sektörde istihdam edilmelerinin yolunu açmayı hedefliyor.

Özgür Kocaeli

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

böyle güzel projelerin olması sevindirici gerçektende üstelik kendi alanlarında bir istihdam yapılacak olması bu projeyi dahada anlamlı kılıyor.paylaşımın için sağol sümeyye

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap