Derince_Li

Troid Bozukluğunun Saçlardaki Etkisi

Önerilen İletiler

Saç hücrelerinin hassas hücreler olması nedeniyle, bedende meydana gelen hastalıklar, alınan ilaçlar ve hormonel değişikliklerden etkilenmesi olağandır.

Troid salgılarında meydana gelen dengesizlik neticesinde saçlarda cansızlık ve dökülmeler görülür. Troid bezinin çalışmasındaki bozukluklar, saç derisinde aşırı terlemeye ve böylece bakteri üretiminin fazlalaşmasına neden olurlar. Saç kökleri sağlıksız kalarak zayıflar ve böylece saç dökülmeleri meydana gelir.

Tedavi süresince alınan ilaçlar, geçirilen iyileşme süresi ve hastanın olumlu bakış açısı ile saçlar eski canlılığına kavuşur.

Saçlar, tıpkı hormonlarımız gibi duygusal devinimlerden etkilenen, son derece hassas ypaılara sahiptir. Canlı ve sağlıklı saçlar için öncelikle doğru bakımlar ve sağlık önlemleri almalı, sonrasında ise psikolojinin uygun düzeylerde seyretmesine olanak sağlamalıdır.

Saç dökülmesinin nedenler çok iyi algılanmalı ve ona göre hareket etmelidir. Saç dökülmelerine troid bezinde olan çalışma bozukluklarının neden olmasında, alınan ilaçlar, yanlış kullanılan ve yarım bırakılan antibiyotik tedavileri de neden olabilmektedir

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap