Sumeye

Kanser Yoksul Kadın Memelerini Seviyor!

Önerilen İletiler

Kanser yoksul kadın memelerini seviyor! 746320090813113527571.jpg 03 Kasım 2009 Meme kanserinin, yoksul ülkeleri giderek daha fazla etkilediği bildirildi.Harvard Üniversitesinden Felicia Knaul, Washington'da konuya ilişkin konferansta, daha önce meme kanserinin sadece zengin ülkelerdeki kadınları etkilediğinin düşünüldüğünü, ancak artık gelişmekte olan ülkelerdeki kadınları da etkilediğini bildiklerini belirtti.

Knaul, gelişmekte olan ülkelerde meme kanserindeki artışın bu ülkelerde enfeksiyona yakalanan ve kötü beslenenlerin sayısındaki azalma ile yaşam süresinin uzamasına bağlı olduğunu ifade etti.

Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Okulunun verilerine göre, bu yıl dünyada yaklaşık 1,35 milyon meme kanseri vakasına rastlanacak, 2020'ye kadar, vaka sayısı yüzde 26 artacak. 2020'ye kadarki yaklaşık 1,7 milyon yeni vakadan çoğu yoksul ülkelerde görülecek.

Veriler, 450 bin ölümden yüzde 55'inin tümörün erken tespit edilme ve etkili tedavi imkanının olmadığı ülkelerde olacağını gösteriyor.

Üniversiteye göre erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilirliği yüksek olan meme kanserinden ölüm riski yoksul ülkelerde yüzde 56, daha az yoksul ülkelerde yüzde 39, zengin ülkelerde ise yüzde 24.

(AA)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest ELWAN

paylaşım için tşkler nezihe .allah sağlık zenginliğide versin.

tedavi içinde maddiyat elbet önemli.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap