Can Sengul

[Soru]Tekerlekli Sandalyeden Düşen Var mı?

Önerilen İletiler

Ben şimdiye kadar 3 kere düştüm 3. sü bugündü duştan çıktım wc sandalyesindeydim kasılmalarım çok olduğundan bir anda bacaklarım dümdüz kitlendi o esnada her ne kadar kolçaklara tutunmaya çalışsamda bir anda kendimi yerde buldum çok moral bozucu bi olay inşallah bir daha yaşamam.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok güzel bir konu ya öncellikle tşkler Can böyle güzel bir konu için…

Ben 5 kez düştüm… 1. üstümde kayan bir eşortman vardı ve daha yeni yeni oturmaya alışıyordum kaydım düştüm , ama dizlerimin üstüne yere oturumuş gibi düştüm.. 2. mahallede evin önünde otururken babamla şakalaşıyorduk sırt üstü sokağın ortasına düştüm. 3. evin önünde tümsek vardı ordan kendi başıma inmeyi çıkmayı deniyordum yine dizlerimin üstüne düştüm. En son 2 ay önce düştüm evde sırt üstü benim düşmelarim ya sırt üstü olur yada dizlerimin üstüne otutumuş gibi düşerim.. Genellikle gülme krizine girerim çünkü hep komik bir şekilde düşüşlerim olur hatta gülmekten bir süre oldum yerden kalkamam...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest ELWAN

ben 1 kez tehlike atlattım. tv izlerken kumanda elimden düştü.

onu eğilip almaya çalışırken kafam bacaklarımın arasına şıkıştı.

ne yazıkki doğrulamadım ne yaptıysam olmadı. sonunda imdat diye çok bağırdım evim altkat.

komşularım duymuş allahtan cam açıktı.komşumun kızı girdi camdan kurtardı.ve birdaha.ne düşerse düşsün asla almıyorum asla eğilmem.

tşkler can böle konu hazırladığın için.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bende 1kez düştüm ama sandalye ile beraber düstüm. Küçükçekmece gölünün kenarında iskelede düştüm. iSkelenin en sonunda yarık olmuş Sandalyem kaydı ve çukura düştüm :D kol dirseklerim dizim filan soyulmuştu yakınımda ambülans vardı onlar müdahale etmişti:)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

geçen ay 5 yaşındaki yeğenim ben lavaboya giderken arkamdan çekti ve düştüm.çocuk benden çok korktu.ama birşey olmadı bana..

yeğenimin hala aklında unutmamış...(:

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

OO Ben çok tüştüm ensonda en sonda bir münübüz yadan sandayeme vurmuş bende yere düştüm tek hayrat etiyim bişey varki biryerime bişey olmadı er defasında Allah koruyor ben buna inanıyorum

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben sandalyeden hiç düşmedim bir kere arkadaşımla şakalaşırken koltuktan düşmüştüm bir kerede sandalyeye geçerken tam düşüyordum fizyoterapistim koştu ve yakaladı çok kötü bir durum Allah kimseye yaşatmasın.

Konu için tşkler Can.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest denizkızı

o kadar çok düştümki sayısını hatırlamıyorum bile :)

ama en kötüsü sandalyem arkaya doğru devrilmişti ve kafamı yere çok kötü çarpmıştım..üstelik evde de kimse yoktu..

canımın acısından çok yerden kalkamadığım için ağlamıştım..

zor bir durum umarım daha az başımıza gelir :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

valla o kadar çok düştüm ki saymadım bile.daha geçen hafta sabahın köründe yatagımdan sandayeme gecerken sandalyem kaydı ve yavasca kendimi yere bıraktım.ardından babamı cagırdım ve beni kucagıyla yataga gecirdi.cok kötü bi durum yere düşmek ve kalkamamak.insan sinir oluyor.ama bunun yanında cok komik düşüşlerimde oldu.bi keresinde hatırlıyorum da balkonun eşiği sandalyeye uygun degildi bende kendim balkondan girip cıkmak istiodum.o gün balkonda fizyoterapistim gelcekti onu bekliodum baktım geldi fztem ablam kapıyı acmaya gitti heycanla bende balkondan iceri girerim dedim.sandalyemle arka arka ckıyodum ve daha öncede cıkmıştım ve düşmemiştim ama o gün düştüm ve çok kötüydü geriye doğru düştüm ve bacaklarım burnuma çarptı öle cok acımıştı ki iyi kırılmadı burnum.hep beraber güldük onun yanında 2 yıl öcesi bahcede komşularla otururken komşum bahcedeki engelden beni gecirirken taşa takıldı sandalye ve sert itti sandalyeyi ve ben dengemi tutamayıp düştüm ve dizim kırıldı hemen anladım eve gelince kontrol ettıgımde.cunku dızım her tarafa dönuyodu.anında acile gitti ve kırık oldugu anlasıldı ardından hstne yatışı ameliyat.onun içinde yattım ne kadar.bi kere daha düşmüştüm sandalyemden onda da kalca kemiğim kırılmıştı o zamanda uzun süre yattım ardından amelıyat oldum.offf bu düşüşler zor zor.bi yerim kırılıcak diye aklım cıkıyor. otura otura kemik erimeside basladı=((

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

:EWET SANIRIM BENIM GIBI DÜŞEN ÇARESİZ KALAN YOKTUR 1. Sİ MANUEL SANDALYEDEN DUŞTUM MANUEL OLDUĞU İÇİN YANIMDAKİLER MUDAHALE ETİLER 2. Sİ KARAYOLUNDA TEK GİDERKEN AKULU SANDALYEYDI LOJISLIKTENN ELİM ANA DUYMEYI KAPATMIŞ VE TAM KAFA ÜSTÜ ASFALTA ÇAKILDIM VE 1 OTOBUS DURDU VE YOLCULAR BENİ KALDIRDI BANA NEOLDUNU KARŞIMDAKI KİŞİLERİN GÖZYAŞLARINDAN ANLADIM SURATIMIN SOLYANI PARÇALANMIŞTI KAFAMDA ÇATLAK VE 3. SÜ ÇOK ÇARESİZ KALDIĞIM DAKIKALAR YENI ALDIĞIM AKÜLÜYÜ KURDUK VE OTURDUM İLK KEZ İYİYDİ VE EVDE TERASTA GEZINIYORDUM EVDEKİLER DE TOPLANTI NEDENIYLE GITTILER VE ANİDEN DÖNÜŞ YAPARKREN SAĞYANA BEDENIM KAYDI YENI OLDUĞU İÇİN KOLLARIMIN ALTINDA DESTEK YAPTIRMAMIŞ TIM VE UZATMIYIM YAN DUŞUNCE ÇARESİZ BEKLEMEK ZORUNDAYDIM 30 OLMUŞTU ARTIK KAN BEYNİME İNİYORDU VE ÜMİDİMİ YİTİRMEYE BAŞLADIM HALİSİLASYON GÖRMEYE BAŞLADIM TMM O ARADA EŞİM ARADI TLF GÖREBILIYORUM AMA CEVAPVERME SANSIM YOK CEVAP VEREMEYINCE EMİNİM HEMEN EVE GELİRLER DUŞUNEREK 1 AN ÜMİTLENDİM VE 20 DK SONRA TAHMİNİM ARACIN KAPIDA SESINI DUYDUM AMA ŞUURUM KAPANDI VE UYANDIĞIMDA AİLEMİN KARŞIMDA AĞLADIKLARI (EMİNİM BURDA ÖLÜMÜ BENİM KADAR HİSSEDEN OLMAMIŞTIR) SAYILAR.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şunu söylemem gerekirse daha sandalyeden düşme gibi bir vaka yaşamadım...

Galiba bu birazda benim hep panik atak halinde olmamdan kaynaklanıyor...

Ama bir keresinde bir erik ağacıyla kucaklaşıyordum ki annem son an da yakaladı beni...

Akülü sandalyedeydim ve bahçe de gezinirken şarjını bitirmiştim...

Yola çıkmıştım annem akülü sandalye yi manuel e aldığımızı unutup bırakınca direk yol kearındaki erik ağacının üzeerine doğru gitmeye başladım tabi o an durdurma şansında yok nasıl bağırdım ben de bilmiyorum artık annem hemen yetişti.

Yoksa erik ağacıyla çok güzel bir şekilde kucaklaşacaktım...

Bu arada sadalye den düşen arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. Ve inşallah bir daha bu tür olaylar yaşamazsınız...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Herkese geçmiş olsun kardeşlerim, düşmek için yaradılmışız sanki Allah tutsun elimizden...!!

Ben ilk önce ağaçtan düştüm felç kaldım, bir keresindede yatakdan arabama geçerken yere

çakıldım mabadım yarıldı, uzun zamanda yara iyileşmedi sonra kapandı şükür...

Mabadımda derin iz bıraktı onun için otururken hala diken üstündeyim....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Omurilik felçlileri ailesi hepinize çok geçmiş olsun..... 11.gif

Allah kazadan beladan korusun inşallah....

Sayın Can Bey

Emeğine sağlık....teşekkürler.....

Sitede benden başka yürüyen engelli yok galiba....?

Bu sayfa t. sandalyeden düşenler için geçerli ama bende tek yürüyen engelli olarak değişiklik yapıp katılmak istedim.....

13 yaşımda yürümeye başladım ve şimdiye kadar ortalama 50 rolleyes.gifsmile.gif kez düşmüşümdür.....ben dışarda hiç düşmedim.....düşüşlerim evde koltuk deyneği kayması ile yaşanıyor....mesela temizlik sırasında yerler deterjanlı iken kayıp düşmelerim oldu....veya kızartma türü yemek yapınca buhardan kayganlaşan yerden sebep düşmelerim oldu.....ama şükürler olsun şimdiye kadar bir yerim kırılmadı ve incinmedi.....ama düşme anı o saniyeler içinde çok korkuyorum bir yerim kırılacak diye....ve düşme anında kendimi ya öne ellerim üzerine yada yan tarafıma bırakırım.....yani omurilik hasarı tehlikeli oluşundan kalça üzeri yere hızlı oturmaktan ve sırt üstü hızlı düşmekten sakınırım....ve düştükten sonra kalkınca moralim bozulmasın diye gülücüklü olup polyannacılık yapıyorum.... smile.gif

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bir kez sandelyeden düştüm.

Devamlı indiğim rampadan geri geri yalnızken inem dedim.Tam uca gelince ayaklar havada.Kafa yere çarptı.

Kimse yok yanımda.Yavaşça toplandım biraz yukarı çıkıp oturdum..Sesi duyan yok.Biraz sonra ilk gören komşu şok oldu.Sen orda nasıl duruyon diyor.Sandelye bende 2 mt. uzakta.

Bir keresinde şakalaşırken komşu ayakları kaldırdı beyerde.

İki kezde Wolkerla yürürken öne kapaklandım.

Wolkerı bıraktım.Sandelye ile aram bayadır iyi.Alıştı artık beni yere atmıyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Düşe kalka yaşamaya alıştık..Düşme sayısının hatırda tek kalan yanı nasıl ..

Düştüğümüz oluyor..En son banyoda tekerlekli sandalyede ayaklarım kaydığı..

Gibi kendimi diz üstü yerde , sandalye üzerimde buldum..Yerden kalktım ama..

Şükür ettim bir yerimin kırılmamasına..Bizde kırık zor iyileşir..Yara zor iyileşir..

Bu düşmeler sandalye kullanırken hareketlerde daha dikkat etmeyi öğretiyor..

Her düşme yeni bir teknik yeni bir tecrübe..Geliştiriyor..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ben sandalyeden değil ama uzun bacak attıgı için ayakdayken düştüm ama düştüğüm yerden kalkdım zaten evde de kimse yoktu o anda önemli olan düşmek değil düştüğün zaman tekrar ayaga kalkabilmek bizde işte düşe kalka idare ediyoruz nereye kadar ne zamana kadar artık allah bilir

allah kimseyi düşürmesin diyim son söz olarak :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben şimdiye kadar hiç sandalyeden düşmedim birkere düşecek oldum oda hastanede sandalyeyle yeni tanıştığım zamanlardı ve kullanmayı bile tam bilmiyodum biranda nasıl bir hareket yaptımsa :D:D bi baktım ellerimin üstüne yere bakıyorum :D ama yere düşmedim sadece öylece kala kaldım :D Allahtan yanımda hemşire :co: vardı beni hemen doğrulttu ama çok gülmüştüm halime :hahy: :hahy: normalde ayakta olduğum zamanlarda çok düşmezdim ama karda bikaç tecrübem olmuştu o zamanlarda ayağı kalkmak yerine düştüğüm yerde oturup gülmeyi tercih ederdim :hahy: :hahy:

Ama T.sandalye basket maçlarında düşenlere çok şahitlik ettim ve onların düşmeleriyle kalkmalarının bir oluşunu her seferinde şaşkınlıkla izledim :vie::vie::vie:

Ama işin şakası bir yana gerçekten çok zor bir durum olmalı diye düşünüyorum insanın düşüp düştüğü yerden kalkma olasılığının olmayışı düşüncesi bile üzüyor :ak:

T.sandalyeden düşen bütün arkadaşlara geçmiş olsun diyorum :) birdaha bu tür kazalar yaşamamalarını diliyorum :dua:

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

3 kezde ben düşttüm 1. annemle gezmeye gitmiştim orda kocaman taşlar vardı annem onlara bakıyordu arabamı bırakttı bian dalkınlıkla hop taşalara düştüm:D

2.yine annemle gezmeye gidiyorduk arabayı itecekken kaldırmazmmı hop yine kendimi yerde buldum:D

3. evde yanlız daha kazayıda yeni geçirdim ilk defa arabana binip dışarı çıkmak istedim ama dışarı çıkmak yerine yere düşmek nasipmiş :D

Allah çok şükü düştüm ama hiç bişe olmadı herseferinde gülme kırızine girdim deli gibiiiii::D

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok düştüm denemez ama bende düştüm tabi'ki,en sonuncuyu anlatim sizlere.

Ankara ftr.de yatarken hastanenin bahçesinde oturuyorduk bahçe tekerlekli sandalye kullanan hastaların çok olmasına rağmen yerde çakıl taşları vardı.

O güne kadar geçirdiğim zamanda kendi tekerlekli sandalyemin ön tekerlerini kaldırarak durmayı çok severim görenler hep düşersin yapma demişlerdi...

bahçede vakit geçirdikten sonra odalarımıza gitmez için hareket ettik bende kendi aramı geriye doğru çektim o esnada arka tekerler kaldırıma ve çakıl

taşlarını takıldı son gördüğüm gökteki yıldızlardı.Ensemi kaldırımın betonuna çok sert bir şekilde vurdum ve nemi oldu uzun saçın avantajı saçların bağlıydı ve

hiç birşey olmadı :) şimdi saçlarını neden kestirmiyorsun diyen arkadaşlar bunu okusun lütfen :)smile_024.gifphil_15.gifdash1.gif

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap