k@lpsizim_85

Futbol B2-B3 Türkiye Şampiyonası Başladı..

Önerilen İletiler

Futsal B2-B3 Türkiye Şampiyonası başladı..

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunca düzenlenen Futsal B2-B3 Türkiye Şampiyonası, Trabzon'da başladı..

Şampiyonanın 19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış törenine, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gökhan Bali, Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğdu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür, Görme Engelliler Federasyonu Başkan Vekili Abdullah Çetin ile sporcular katıldı.

Vali Kızılcık, törende yaptığı konuşmada, organizasyonun özürlü vatandaşların topluma sporla kazandırılmasında büyük önem taşıdığını belirterek, Trabzon'da 2011 yılında düzenlenecek Avrupa Gençlik Oyunları öncesinde bu şampiyonanın iyi bir tecrübe olacağını söyledi.

Organizasyonun en iyi şekilde yapılmasının ilk amaçları olduğunu ifade eden Kızılcık, şöyle konuştu:

''Ayrıca bu bir bakıma bizim için tecrübe anlamına geliyor ve eksikliklerimizin görülmesi ve giderilmesi açısından önemli. Aynı zamanda özürlü vatandaşlarımızın diğer insanlarımızdan bir farkı olmadığının açık bir göstergesidir. Onları toplumun bir ferdi olarak kucaklamak ve bu hayatta var olduklarını görmelerini sağlamak en içten dileğimizdir.''

Görme Engelliler Federasyonu Başkan Vekili Çetin de insanların, özürlü vatandaşlarla aralarındaki diyaloğu bu gibi organizasyonların artırdığına dikkati çekerek, ''Bizlere bu konuda destek olan ve organizasyonun burada düzenlenmesinde her türlü yardımda bulunan kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Görme engellilerin yaşama katılmalarında spor çok önemli. Bizler de federasyon olarak gerek onlara, gerekse kulüplere elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından şampiyonanın ilk maçında Bursa Osman Gazi, Türkiye Görme Engelliler Derneği ile karşılaştı. Maçı, Bursa Osman Gazi 6-0'lık skorla kazandı.

Yüzde 70 ve yüzde 90 oranında görme özürlü sporcunun bulunduğu organizasyona, İstanbul, Ankara, Trabzon, İzmir, Bursa, Samsun, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Ordu'dan 200 sporcu katılıyor.

-NASIL OYNANIYOR-

Görme özürlü oldukları için 'zilli top' ile oynatılan maçlar, 15'er dakikalık iki devre halinde yapılıyor. Oyun süresince 5 faul yapan oyuncu müsabaka dışı kalıyor. Bir devrede 5 faul hakkını dolduran takıma, 10 metre penaltı cezası uygulanıyor.

7 kasıma kadar devam edecek şampiyonada ilk üçe giren takımlara, kupa ve madalya verileceği bildirildi.

Ajans Spor

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap