k@lpsizim_85

Elleriniz Eski Gücünü Kazanacak!

Önerilen İletiler

Elleriniz Eski Gücünü Kazanacak!

El Rehabilitasyonunda Son Teknoloji Handtutor El Terapisti Türkiye'de.

Handtutor El Terapisti ile Ellerinizin Eski Gücünü Kazanması Artık İmkansız Değil.

MS, çocuklarda görülen gelişimsel koordinasyon bozuklukları, inme, parkinson, kırık ya da tendon tamiri gibi el cerrahisi sonrası rehabilitasyon gerektiren durumlar, Serebral Palsi ve benzeri durumlarda başarılı sonuçları klinik deneylerle kanıtlanmış Handtutor El Terapisti artık Türkiye’de.

Türkiye’nin en gelişmiş fizik tedavi merkezlerinden Darüşşafaka Maltepe Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 2 yıldır mesleki danışmanlığını yapan, aynı zamanda fizyoterapi uzmanlarından oluşan genç ve idealist bir kadroya sahip Özsezikli Group tarafından Türkiye’ye getirilen son teknoloji ürünü HandTutor El Terapisti ile tutmayan eller hayat kazanıyor.

hand-tutor-el-terapisi-doktor.jpg Hastanın el bozukluğuna göre seçilen bilgisayar oyunları, hastanın egzersiz performansını artırırken bir yandan da psikolojisini ve tedaviye olan motivasyonunu güçlendiriyor! İster merkezde ister evde kullanılabilen üstün teknoloji ürünü Handtutor El Terapisti, hastanın kas kontrolünü geliştiren sistemli egzersiz programlarıyla üstün bir rehabilitasyon aracı olmasının yanında, programında barındırdığı zorluk derecesi manuel olarak ayarlanabilen çeşitli oyunlarla hastaların engelli durumlarını daha rahat bir psikoloji ile aşmalarına katkıda bulunarak, tedavi süreçlerini daha motive geçirmelerini sağlıyor. Handtutor temelde inme, parkinson, serebral palsi, gelişimsel koordinasyon bozuklukları, kırık ya da tendon tamiri gibi sorunları olan hastalarına el cerrahileri sonrası rehabilitasyon programını uyguluyor. Handtutor El Terapisti sistemini 7 yaşından itibaren tüm yaş grupları kullanabiliyor ve yüzde beş aktif hareket kabiliyetine sahip hastalar bu tedaviden faydalanabiliyor.

Cihaz, farklı egzersiz olanakları sunarak, tedavi performansının artmasına yardımcı oluyor!

Bir eldiven ve kişiye özel el egzersiz rehabilitasyon programı sağlayan bir biofeedback yazılım paketinden oluşan HandTutor El Terapisti sistemi, elin işlevini geliştiriyor. İş ve uğraşı terapistleri, fizyoterapistler ve diğer fiziksel tıp ile rehabilitasyon profesyonelleri tarafından kullanılıyor. Bir bilgisayar faresi gibi görev yapan Handtutor El Terapisti ile hasta özel geliştirilmiş bir eldiven giyerek ekrandaki karakterleri fleksiyon ve ekstansiyon hareket serileri şeklinde oynatabiliyor. Stimüle edilen bir sanal gerçeklik ortamında yürütülen kontrollü, tekrarlı egzersizler, inme sonrası el hastalarının rehabilitasyonlarını hızlandırıyor.

Aktif egzersiz sağlayan yoğun rehabilitasyon programı, geleneksel el terapisini de destekleyen aşağıdaki özelliklere sahiptir:

1- El hareketlerinin hızı ve doğruluğuna uygun olarak artan egzersizleri kullanan, kanıtlanmış rehabilitasyon konseptine dayanır.

2- Egzersiz hastanın ROM’una göre ayarlanır, düzenlenir ve hastayı kontrollü olarak kasın kuvvetlendirilmesine yönlendirir.

3- Gerçek zamanlı hareket, görsel ve duyusal biofeedback sağlar.

4- Gerçek zamanlı sayısal değerlendirme sağlar; dokümantasyon ve rehabilitasyon sürecinin raporlanmasına imkan verir.

Bu yenilikçi yüksek teknoloji, hastanın yaşam kalitesini artırıyor ve daha hızlı ve iyi rehabilitasyon sonuçları elde edilmesini sağlıyor!

Özsezikli Group’un Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği Meditouch Ltd. tarafından üretilen HandTutor El Terapisti rehabilitasyon programı aktif ve tekrarlanan egzersizleri biofededback ile birleştiren, kanıtlanmış bir rehabilitasyon konseptine dayalı sistem öncelikle hastanın el bozukluklarını değerlendirmesini sağlıyor. Bu bilgi kaydedilip belgeleniyor. Böylece hastanın iyileşme sürecinin kesintisiz bir raporu bulunabiliyor. Bu noktadan sonra uzman, hastanın el bozukluğuna göre oyunu ve oyunun zorluk derecesini seçip, oyunu özelleştirebiliyor. Örneğin oyunlar parmak hareketlerinin hızını artırmak üzere seçiliyor. Hastanın egzersiz performansına bağlı olarak hareket alanı geliştikçe, oyunun zorluk derecesi manuel olarak ayarlanabiliyor veya bilgisayar tarafından otomatik olarak kontrol edilebilliyor. Hasta sistemden; hareketle ilgili, görsel ve işitsel biofeedback alıyor ve bu şekilde el, parmak ve bilek hareketlerini egzersize göre anlamayı, planlamayı ve yönetmeyi öğreniyor. Genel olarak, el rehabilitasyon programı hastanın kas kontrolünü pekiştirmesini sağlıyor; çünkü uzman, hastaya uygun egzersizi seçip özelleştirebiliyor. Sistem; özel hastane ve evde bakım organizasyonlarına ve doktorlara, birden çok hastaya, geniş bir yelpazede eşzamanlı tedavi sunma imkanı veriyor.

HandTutor'ın kullanılabileceği alanlar:

- İskemik veya kanama sonucu felç (inme, stroke) sonrası

- Baş yaralanmalarını, kafa travmalarını takiben el çevikliğini iyileştirme

- Parkinson ve kaynağı bilinmeyen el titremesi gibi nörolojik bozuklukların sonucu olarak el titremeleri, sarsıntı ve hareketlerde yavaşlama

- MS (Multipl Skleroz) hastaları için el güçlendirme

- Yetişkin ve çocuklarda spastik, ataksik ve athetoid karışık serebral palsi

- Çocuklarda sakar ve fiziksel olarak tuhaf el hareketleri ile ortaya çıkan hareket zorluğu gibi gelişimsel koordinasyon bozuklukları

- Tendon transferi gibi el cerrahisi sonrası rehabilitasyon

- Bilek, önkol ve dirsek kemiğinde kırıklar ve yumuşak doku veya diğer önkol yaralanmaları

- Kol sinir ağı sinir zedelenmesi (Brakial Pleksus yaralanması)

- Önkol ve dirsekte sinir zedelenmeleri

- Kas zayıflığı ve gevşekliğine bağlı olarak ortaya çıkan ve parmak ve bilek hareketinin sınırlı olması ile karakterize edilen el bozuklukları

- İyi huylu kaynağı bilinmeyen titreme gibi el hareket bozuklukları

- Kompleks bölgesel ağrı sendromu rehabilitasyonu (Ağrılı omuz el sendromu)

Tedavide hastalara sağladığı ayrıcalıklar:

- Evde ve merkezde yoğun ve güvenilir el rehabilitasyon uygulaması sağlar.

- Rehabilitasyon programında uygulanan tedavilere tamamlayıcıdır.

- Hastayı tedavi programına devam etme yönünde motive eder.

- Cihaz, farklı egzersiz olanakları sunarak, tedavi performansının artmasına yardımcı olur.

- Görsel ve duyusal biofeedback sunar.

- Hızlı el rehabilitasyonu ile ekonomik fayda sağlar.

Sağlık profesyoneline yönelik ayrıcalıklar:

- İstenilen açı, hız ve hassasiyete göre tedavi programlanabilir.

- Araştırmalarda ve vaka çalışmalarında kullanılabilir.

- Rehabilitasyon tedavisindeki gelişmeyi gösterir; ölçümsel değerlendirme ve doğrulama yaparak tüm sonuçları dokümante eder.

- Geleneksel el rehabilitasyonuna uygulanabilir.

7 yaşından itibaren tüm yaş grupları için kullanılabilir.

Yüzde beş aktif hareket kabiliyetine sahip hastalar HandTutor El Terapisti tedavisinden faydalanabilirler.

Veteknoloji.com

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest ELWAN

çok güzel bir haber.. desene çayımı artık kendim içicem.:)).

inş dahada iyi buluşlar olucak.

olucak olucak.herkez sağlığına kavuşucak..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest DOĞRU YOL

Güzel aletmiş keşke tüm fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinde olsa

Evet keşke hepsinde olsa.....

Hastalıkları veren Allah teknoloji sebepleriyle kolaylıklarınıda veriyor şükürler olsun.....

Sayın kalpsizim_85

Emeğine sağlık....teşekkürler.....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

inme, parkinson, serebral palsi, gelişimsel koordinasyon bozuklukları, kırık ya da tendon tamiri gibi sorunları olan hastalarına el cerrahileri sonrası rehabilitasyonu için iyi bir gelişme....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap