k@lpsizim_85

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Güler Polat'a Karşı Kaybetti...

Önerilen İletiler

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Güler Polat'a Karşı Kaybetti...

Wings kart kullanıcıları İstanbul Atatürk Havalimanında “primeclass “ yolcusu olarak kablolu kablosuz internetten yararlanıyor, uçağı beklerken TV seyredebiliyor, gazete ve dergilerden okuyor ve ücretsiz olacak aperatif bir şeyler yiyip içebiliyor. Ama engelli iseniz bu hizmetlerden yararlanmanız engelleniyor. Çünkü havalimanı terminalinin ikinci katında olan lounge’a çıkmanız uzun ve dik bir merdiveni tırmanabilirseniz var. Sadece tekerlekli sandalyede olanlar için değil, bebek arabasını yukarıya taşıyacak yanında güçlü kuvvetli bir erkek yoksa bebekli ve hamile kadınlar, yaşlılar için de bu servisten yararlanmak mümkün değil.

gulerpolat.bmp

Avukat Güler POLAT

Wings kartın tüm bu ayrıcalıklarından yararlanmak isteyen tekerlekli sandalye kullanıcı Binnur Semiz asansör nedeni ile bu hizmetten faydalanamadı. Durumu arkadaşı İstanbul Barosu Engelli Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Güler POLAT ile paylaşarak Devlet Hava Meydanları İşletmesine manevi tazminat davası açmaya karar verdiler. Dava İstanbul 2. İdare Mahkemesinde görüldü. Devlet Hava Meydanları İşletmesi sorumluluğun TAV Holding’e ait olduğunu beyan ederek kendini savunmaya çalıştı ise de mahkeme bu beyanı yeterli bulmadı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin Ana statüsünü yorumlayarak, Türkiye’nin de taraf olduğu Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi ve TC Anayasası’na yollama yaparak verdiği kararla hukuk literatürüne geçecek Türkiye’de öncü bir karara imza attı.

Mahkeme, Binnur Semiz’in şeref ve haysiyetinin rencide edildiğini kabul ederek Devlet Hava Meydanları İşletmesinin, Binnur Semiz’e aynen talep ettiği manevi tazminatın tamamının ödenmesine karar verdi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Medeni cesareti ile hak hukuk arayışını kazanan..Binnur Semiz..

Bu ülkede bizlerinde yaşadığını unutulmamamız gerektiğini iyi hatırlatmış.

.Devlet Hava Meydanları İşletmesine..

Tebrikler..Kutluyorum..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap