ENGELLİDUNYAM

Allah Her şeyi Bilir

Önerilen İletiler

google_protectAndRun("render_ads.js::google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);cenâb-ı Hak Bir Âyet-i Kerîmede Şöyle Buyurur:

“de Ki: İçinizdekini Gizleseniz De, Açıklasanız Da Mutlaka Allah Onu Bilir. Göklerde Ve Yerde Olan Bütün Şeyleri De Bilir. Allah, Her Şeye Kâdirdir.” (âl-i İmrân, 29)

* * *

allah’ın, Kullarının Bütün Fiillerinden Haberdâr Olduğunu İfâde İçin “habîr” İsmi Kur’ân-ı Kerîm’de Defalarca Hatırlatılır. Meselâ “muhakkak Ki O, Sizin Yaptığınız Her Şeyden Haberdârdır” Buyrulur. (neml, 88) Yani, Sizlere Akıl, Temyiz Ve Eşyaya Hükmetme Gücü Verdikten Sonra Allah’ın, Amel Ve Hareketlerinizden Habersiz Olmasını Ve Yeryüzündeki Vazifelerinizi Nasıl Yaptığınızı Bilmediğini Zannetmeyin.

cenâb-ı Hakk’ın “habîr” İsm-i Şerifi, “hiçbir Şey Gizli Kalmayacak Şekilde Bilen”, “gizli Haberler Kendisinden Saklı Kalmayan, Mülkünde Olup Biten Her Şeyden, Her Zerreden Haberdar Olan” Mânâlarına Gelir.

* * *

ibn Mes’ûd -radıyallâhu Anh- Şöyle Anlatır:

karın Yağları Çok (şişman), Kalblerinin Anlayışı Kıt İki Kureyşli Ve Sakîf’ten Bir Hısımları Beyt’in Yanında Oturmuş Konuşuyorlardı. Birbirlerine:

“–ne Dersiniz, Acaba Allah Bizim Sözlerimizi Duyuyor Mudur?” Dediler. Birisi:

“–herhalde Bazısını Duyar, Bazısını Duymaz.” Dedi. Bir Diğerleri:

“–eğer Bir Kısmını Duyuyorsa Hiç Şüphesiz Hepsini Duyar; Ya Da Açıktan Söylediğimizi Duyuyorsa Gizli Söylediklerimizi De Duyar” Dedi. Bunun Üzerine Şu Âyetler Nâzil Oldu:

“siz Ne Kulaklarınızın, Ne Gözlerinizin, Ne De Derilerinizin Aleyhinize Şâhitlik Etmesinden Sakınmıyordunuz, Yaptıklarınızın Çoğunu Allah’ın Bilmeyeceğini Sanıyordunuz. İşte Rabbiniz Hakkında Beslediğiniz Bu Zan Var Ya, İşte Sizi O Mahvetti Ve Ziyana Uğrayanlardan Oldunuz.” (fussılet, 22-23) (buhârî, Tefsîr 41/1, 2, Tevhîd, 41; Müslim, Sıfâtu’l-münâfikîn 5; Tirmizî, Tefsîr 41/3248)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest Nehirr_Yaren

Allah, açıkladıklarınızı da gizlediklerinizi de bilir. (MAİDE/99). Rabbim bizi yoktan varderken kullarının nasıl nefsine uyacağını nasıl hatalara düşeceğimizi bizi bizden daha iyi bilmektedir ve rahmet kapısını tevbe kapısını kapatmadığını Rahmetinin gazabından daha çok olduğunu her zman bildirmektedir .Ama biz kulları Bizi bizden iyi bilen Allah c.c. ne kadar kulluk yapıyoruz kiii...

Rabbim bizleri Affettiği kulları arasına kabul etsin inş...

Teşekkürler çok güzel bir paylaşım

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Her müslüman mükellefiyetlerin neler olduğunu iyi bilmeli, yoksa sadece bende müslümanım demek kimseyi kurtarmazz,

Seven sevdğiile beraberdir, sevgimizde samimiyet olsun kendisini seveni Allah hakkıyla sever..

Allah cümlemizi kendisine hakiki kul eylesin, bizi gözetip kollasın İnşallah...Amin

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap