k@lpsizim_85

Engellilerden Kaldırım Tepkisi

Önerilen İletiler

spacer.gif

spacer.gif Kaldırım işgallerini önlemek için belediyelerce gerçekleştirilen denetimler, günü birlik çözümlerden öteye geçemezken, duyarsızlığa bir tepki de, Erzurum’daki görme engellilerden geldi.

Kaldırım işgallerini önlemek için belediyelerce gerçekleştirilen denetimler, şovdan öteye geçemezken, duyarsızlığa bir tepki de, Erzurum’daki görme engellilerden geldi. Kaldırım işgallerinden en fazla etkilenen kesimin başında gelen görme engelliler, bu konuda kesin çözüm üretilememesi halinde, bastonlarıyla birlikte belediyeleri protesto edecekler.

BELEDİYELERE SİTEM

Beyaz Baston Görmeyenler Derneği Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu, Erzurum’daki kaldırım işgallerinin her geçen gün boyut büyüttüğünü söyledi. Belediyelerce yapılan denetimlerin şovdan öteye geçemediğini öne süren Kocaoğlu, “Göstermelik olarak yapılan birkaç denetimin dışında, kaldırım işgaline karşı hiçbir çözüm üretilmemiştir. Yayalara ait kullanım alanları olan kaldırımlar, maalesef esnafın ve sürücülerin işgaline uğramıştır. Gözleri görmeyen ve baston kullanan bir engelli, Erzurum’da kaldırımlarda yürürken akla karayı seçmektedir.” diye konuştu. Kaldırımların, bir şehrin medeniyet göstergesi olduğunu vurgulayan Abdurrahim Kocaoğlu, Erzurum’daki kaldırımların medeni toplumların çok uzağında bir görüntü oluşturduğunu ifade etti.

İŞGALLER YÜZÜNDEN YARALANAN ENGELLİLER VAR

Gözleri görmeyen çok sayıda dernek üyesinin, kaldırımlardaki işgaller yüzünden en büyük zararı gören kesim olduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Ellerindeki bastonlarla yürümek zorunda olan çoğu üyemiz, kaldırım üzerlerine açılan tezgahlar ve bırakılan araçlar yüzünden çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalıyorlar. Kaldırımlarda bir bastonla manevra yapmak isterken düşen ve yaralanan üyelerimiz bile var. İnsanlara bu sıkıntı neden çektiriliyor?” diye konuştu. Bu soruna karşı kesin çözüm üretilmesi gerektiğini ve bunun da, aralıksız denetimlerle mümkün olacağını vurgulayan Abdurrahim Kocaoğlu, “Herkesin olduğu kadar görme engellilerin de yaşam alanları olan kaldırımlar, bilinçsizce işgal ediliyor ve bizim artık buna tahammül edecek durumumuz kalmadı. Belediyeler, medeniyetten uzak bu görüntüleri ortadan kaldırmaz ve gerekeni yapmazlarsa, bizler de demokratik tepkimizi ortaya koyacak ve yetkilileri kamuoyuna şikayet edeceğiz.” şeklinde konuştu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

türkiye de sanki hiç engelli yokmuş gibi belediye yöneten 100 belediye var bu adamların birde maaş alan danışmanları var ne iş yapar beli dil bu adamlar eski bir belediye çalışanı olrak şunu kesin söyleyim altına imza da atarım bir çook belediye engelliler sokaklarda gezmesin istiyor çünkü bize yapılan yatırım ölü yatırım olrak görünüyor 7 . 8 milyon engelli var nerde bu insanlar sokaklarda gezmek için korkuyorlar çünkü bizi düşünen yok gerçek annam da düşünen yok yapılan işler göstermelik ön yargılı falan dillim işin için de 20 sene gördüm duydum engelli insanlar hep evde olsun istiyorlar yazcak çook var ama işte ............

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şehir yöneticileri..Belediye başkanları..İstedikten sonra yapamıyacakları hiç bir şey yok..Yeterki..

Engellileri düşünsünler..Benim yaşadığım yörede ..Görme engellilerin kaldırımlarda rahatca yürümesini sağlıyacak geçme taşlar döşenmiştir..Bunu sadece görme engelliler hisseder ve kaldırımda yürürken

rahat olurlar..Bunu yapanda bir belediye başkanıdır..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

malesef ki bizi bizden başka anlayan yok...

anlamaları için ya çok yakınlarından biri engelli olacak ya da kendileri...

yoksa bunlar hep yaşanacak daha doğrusu yaşatılacak...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest Nehirr_Yaren

Sanırım o insnaların yakınlarından yada sevdikleri insanlardan birinin bizler gibi olması gerekiyor bizleri anlamaları için dicem ..Biraz bencilecemi düşünüyorum bilmiyorum ama...yinede Rabbim kimseyi bu şekilde etmesin..Sadece onların yüreklerine anlayış ihsan etsin inş.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap