BlueLife

106 Bin Özürlüye Evde Bakım Ücreti Veriliyor

Önerilen İletiler

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un soru önergesine verdiği yanıt 106 bin 458 özürlüye evde bakım ücreti ödendiğini ortaya koydu.  
Bakan Çubukçu, evde bakım ücretinden en çok yararlanan illerin başında İstanbul'un geldiğini belirtirken “Ülkemizin her yerindeki bakıma muhtaç özürlülerin bu hizmetten yararlanması sağlanmıştır. Konuyla ilgili herhangi bir ayrımcılık söz konusu değildir" dedi. 

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un evde bakım ücreti ödenen özürlülerle ilgili soru önergesini yanıtladı. Bakan Çubukçu, evde bakım ücreti için yapılan başvuruların kabul edilmemesi ya da dondurulmasının söz konusu olmadığını belirtirken sıkıntıların da uygulamanın yeni olması nedeniyle ödeneklerin zamanında ve düzenli olarak aktarılamamasından kaynaklandığını söyledi. İller ve bölgeler arasında herhangi bir ayrımcılığın da sözkonusu olmadığını söyleyen Çubukçu, "Evde bakım hizmetlerinin sunumunda bakıma muhtaç özürlülerin yaşadıkları aile ortamından ayrılmadan bakımı esastır. Bu çerçevede hizmet verilen grubun özel ilgi ve desteğe ihtiyaç göstermesi nedeniyle evde bakım ödemelerinde iller ya da bölgeler arasında bir ayrımcılık söz konusu değildir. Ülkemizin her yerindeki bakıma muhtaç özürlülerin bu hizmetten yararlanması sağlanmıştır. Konuyla ilgili herhangi bir ayrımcılık söz konusu değildir"

Çubukçu 2008 Eylül ayı itibariyle evde bakım ücreti alan özürlü sayısını ise 106 bin 458 olarak açıkladı. Çubukçu, en çok bakım ücretinden yararlanan iller sıralamasında 6 bin 591 kişiyle İstanbul'un ilk sırada yer aldığını belirtirken, verdiği bilgiye göre Ankara'da 5 bin 820 kişi, İzmir'de 5 bin 400 kişi, Hatay'da 4 bin 158 kişi, Konya'da 3 bin 163 kişi, Diyarbakır'da da 2 bin 962 kişi evde bakım ücreti alıyor. Evde bakım ücreti alan özürlü sayısı en az olan ili ise 134'le Ardahan oluşturuyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben Hatay dayım Ve Burada O Kadar Çok Engelli Varki İnanılmaz Birşey Şehir Fazla Büyük Deil Her 10 İnsandan 6 sı Engelli :S Eskiden Akraba Ewliliği Vardı Onun Ürünleri Dİye Düşünüyorum.Bu Arada Bende Bakım Ücreti Alıyorum

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap