Berrin

Çarptı, Felç Etti, Far Parası İstiyor...

Önerilen İletiler

Belediye otobüsünün çarpıp yüzde 77 oranında engelli bıraktığı 27 yaşındaki gence bin 400 liralık ödeme emri gönderildi

651154218750.jpgİzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ESHOT, iki yıl önce otobüsünün çarpıp özürlü bıraktığı 27 yaşındaki Ahmet Dündar'dan, otoüsün kırılan farı için bin 400 lira para istedi.

Modelistlik kursunu bitirdikten sonra kendi mağazasını açmayı ve markasını yaratmayı hayal eden Ahmet Dündar, Anadolu Caddesi 48 numaralı binanın önünden karşıya geçmek isterken Karşıyaka yönünden gelen S.G. yönetimindeki 35 CTP 70 plakalı belediye otobüsü kendisine çarptı. Başından yaralanan Ahmet Dündar, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde 20 gün süreyle yoğun bakımda kaldı. Doktorların yüzde 5 yaşama şansı tanıdığı Ahmet Dündar, birbirini izleyen seri ameliyatlar sonunda hayatta kalmayı başardı.

KALEM TUTAMAZ

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin verdiği raporda Ahmet Dündar'ın yüzde 77 oranında engelli kaldığı belirtildi. Kendi kendine yaşamını sürdürmesi imkansız hale gelen Dündar, artık evde sadece daha önce çizdiği modellere bakabiliyor. Otobüs şoförü S.G. hakkında ise 6 ay içinde herhangi bir şikayette bulunulmadığı için savcılık, "soruşturmaya yer olmadığına" karar verdi.

Ağabey Abdurrahman Dündar, "polisteki ifademizde şikayetçi olduğumuzu söylemiştik" diyerek savcılığın kararına itiraz etti. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, ailenin yaptığı itirazın reddine karar verdi.

TAZMİNAT DAVASI

Dündar ailesi, hukuk mücadelesini sürdürme kararı alarak bu kez Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 40 bin lira manevi tazminat talebiyle dava açtı. Açtıkları davayla ilgili haberi bekleyen aile, ESHOT'tan gelen icrayla sarsıldı. ESHOT, bilirkişi tarafından yüzde 75 oranında kusurlu bulunan Ahmet Dündar'a, çarpışma sırasında belediye otobüsünde meydana gelen hasarın karşılığı olarak faiziyle birlikte bin 400 lira istedi. Ağabey Abdurrahman Dündar, "ESHOT otobüsü kardeşimin kafasına çarptı, bu yetmezmiş gibi otobüs hasar gördüğü için borçu olduğumuzu söylüyorlar. Çocuklarımın rızkını ESHOT'a ödüyoruz. Bu rakam belki başkaları için düşük olabilir ama bizim için büyük. Elimiz avucumuzdakini verdik, bize gösterilen bu davranıştan dolayı kendi adıma utanç duyuyorum" dedi. Ağabey Dündar, borcu taksitlendirdiklerini ifade ederek, "Kardeşimin hayalleri gitti, ama borcu hala bitmedi" dedi.

BAŞARILIYDI

Ahmet Dündar, 1992 yılında ailesiyle birlikte Mardin'den İzmir'e göç etti. Kıbrıs'ta askerliğini yapan Dündar, komutanları tarafından azmi ve çalışkanlığı nedeniyle teşekkür ve takdir belgelerine layık görüldü, verilen görevleri büyük cesaretle yerine getirdiği için de "üstün hizmet belgesiyle" ödüllendirildi. Terhis olunca modelist olmak için sertifika programlarına yazıldı. 2 yıl boyunca gittiği kurstan yine teşekkür ve takdir belgeleriyle mezun oldu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

insan hayatı bukadar ucuz olamaz allahın sorduğu hesap ne olacak sapasağlam birinsanı bu hale getir birde birde arabasını kırdı diye onu ödesin budünyanın yaşanacak hali kalmamış başka bişey diyemim

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap