Guest Asla

Kemik Erimesine Karşı Süt İçin...

Önerilen İletiler

Guest Asla

Kemik erimesine karşı süt içinUzmanlar sağlıklı bir yaşam için günde en az iki bardak süt içmemiz gerektiğini söylüyor.

Sağlık Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi, Osteoporozdan Korunma ve Osteoporozlular Dayanışma Derneği, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Derneği tarafından düzenlenen "Osteoporoz'dan Korunmak, Sağlık İçin, Süt İçin" kampanyası çerçevesinde Konya'da bir toplantı düzenlendi.Hekimevi'nde düzenlenen toplantıda konuşan İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Bahattin Akyürek, diğer gıdalar kadar süt ve süt ürünlerinin tüketiminin de sağlıklı bir yaşam için gerekli olduğunu belirterek, "Ancak Türkiye'de kişi başına düşen süt tüketim miktarı istenilenin çok altında. Avrupa'da kişi başına yılda 100 litre süt tüketilirken Türkiye'de bu rakam sadece 24 litre. Sağlıklı bir yaşam sürebilmemiz için her yaştan insanın günde en az iki su bardağı süt tüketmesi gerekiyor. Süt tüketimi, sağlıklı bir toplum oluşturulmasının yanında osteoporoz dediğimiz ve ileri yaşlarda ortaya çıkan kemik erimesi hastalığının görülme sıklığını azaltan en önemli öğedir. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı'mız tarafından yürütülen bu proje çerçevesinde sağlık personelimize konuyla ilgili bilgiler verip, vatandaşlara aktarmasını sağlayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Ankara'dan gelen uzmanlar, osteoporoz hastalığı ve süt tüketiminin hastalığın nasıl önüne geçtiği ile ilgili sağlık personeline bilgiler verdi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest ELWAN

ewt bunu herkezin bildiğini sanıyorum büyük küçük herkez mutlaka calcium (kalsiyum) almalı hatırlattığın için tşkler eline sağlık...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap