Guest Asla

Domuz Gribi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Önerilen İletiler

Guest Asla

Amerika kıtasından sonra Avrupa'ya ve Türkiye'ye sıçrayan virüs hakkında bilmeniz gereken her şey..

MEVSİMSEL GRİPTEN FARKI

H1N1, kış aylarında görülen grip etkeni ile benzer özelliklere sahiptir. Hastalığın bulaşma yolu ve belirtileri de benzerlik göstermektedir. Ancak, yeni H1N1 tipinde virüs; insanları, kuşları ve domuzları etkileyen bir genetik özelliğe sahiptir.

DOMUZ GRİBİNİN İNSAN SAĞLIĞINA ETKİLERİ

İnsanlar arasında [/url] enfeksiyonu, tek tek vakalar olarak ya da salgınlar halinde görülebilir. Klinik belirtileri gribe (mevsimsel influenzaya) benzerdir. Bunlar; ateş, baş ağrısı, boğaz ağrısı, öksürük, genel vücut ağrısı, halsizlik ve bitkinlik şeklindedir. Ölümle sonuçlanan vakalar da vardır.

İNSANA DOMUZ GRİBİ VİRÜSÜ NASIL BULAŞIR

İnsanlar domuz gribini genellikle enfekte olmuş domuzlardan almaktadır. İnsandan insana bulaşmada ise yakın temas ve hastalığı taşıyanlarla aynı ortamı paylaşmak önemli rol oynar.

DOMUZ GRİBİNİN BELİRTİLERİ

Domuz influenza A virüs enfeksiyonunda; ateş, öksürük, boğaz ağrısı, vucutta ağrı, yorgunluk/ kırgınlık, başağrısı, üşüme görülebilir. Bazı vakalarında kusma ve ishal de görülmektedir.

HASTALIKTAN KORUNMANIN YOLLARI

Halen Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, seyahatin ya da ticaretin kısıtlanması gerekmediğini bildirmektedirler. Genel olarak kişisel temizlik önlemlerinin alınması, kalabalık ve havasız ortamlardan mümkün olduğunca kaçınılması şu an için yeterli önlemlerdir.

EN ETKİLİ YÖNTEM

En etkili önlem el yıkamadır. Öksürürken ya da hapşırırken ağız ve burnunuzu tek kullanımlık mendil ile kapatın ve mendili atın. Özellikle hapşırma ya da öksürme sonrasında ellerinizi su ve sabunla yıkayın.

BOL SIVI TÜKETİN YETERİNCE DİNLENİN

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest ELWAN

ELİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER..GERÇEKTEN ÇOK TEHLİKELİ HEPİMİZ KORKUYORUZ ÇOK DİKKAT EDELİM....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap