ahmet_t12

Kök Hücrede Devrim!

Önerilen İletiler

ABD’li bilim adamları, embriyo kullanmadan yüksek miktarda kök hücre elde etmenin pratik bir yolunu buldu. Yeni yöntem 200 kat daha etkili...

NATURE Methods gazetesinde yer alan habere göre, The Scripps Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen çalışmada, üç adet ilaç benzeri kimyasal madde kullanılarak, kök hücre çoğaltma işlemi 200 kat daha etkili ve iki kat daha hızlı bir hale getirildi. Ekip daha önceden iki bileşik kullanarak yaratılan hücre sayısını artırmayı başarmıştı.

ANCAK thiazovivin adı verilen ve hücrenin hayatta kalmasıyla yakından ilişkili olan bir molekülün de eklenmesiyle birlikte çoğaltma işlemi 200 kat daha verimli hale geldi. Üstelik normalde bir ayda tamamlanan sürecin sona ermesi de sadece iki hafta aldı. Çalışmayı yürüten ekibin başındaki Prof. Sheng Ding, “Büyük gelişme sağladık” dedi.

DERİ hücreleri kullanılarak üretilen ilk kök hücre, 2007’de Japon ve ABD’li bilim adamlarının ortak çalışması ile gerçekleşmişti. Kök hücre üzerine yapılan çalışmaların çoğu, insan embriyolarından alınan ve 220 tür hücreden herhangi birine sınırsız dönüşebilme kapasitesi olan hücrelerle yürütülüyordu. Embriyoların kullanılması etik tartışmalarına yol açıyordu.

kaynak:http://saglik.milliyet.com.tr/Saglik/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=56&ArticleID=1152443&Date=20.10.2009&b=Kok%20hucrede%20devrim

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

kök hücre çalışmaları altın yılını yaşıyor nerdeyse her gün yeni metotlar buluyolar

eskilerin bir sözü var : bu güneşe bu kar dayanmaz !

bu hızla giderlerse bilim adamları bu işin üstesinden yakın zamanda gelicektir..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest serturk

artık bu işi kök ten bitirselerde hep beraber kurtulsak..

paylaşım için teşekkürler..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Kök hücre son zamanlarda hayatımıza daha çok girer oldu umut verici gelişmeler oluyor artık sona geldiğimizin ispatıdır bunlar.

Tşkler paylaşım için.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap