k@lpsizim_85

Paralimpik'te İlk Altın Ve Bronz Madalya Yamaç'ın Oldu

Önerilen İletiler

PARALİMPİK’TE İLK ALTIN VE BRONZ MADALYA YAMAÇ’IN OLDU 115 ülkeden 4 bin engelli sporcunun mücadele ettiği Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi temsil eden Korhan Yamaç, 25 metre spor tabanca atışlarında bir altın, bir bronz madalya kazandı. Yamaç, Paralimpik Olimpiyatları’nda altın madalya alan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da devam eden Paralimpik Olimpiyatları’nda, atıcılıkta, 25 metre spor tabanca atışlarında Türk sporcu Korhan Yamaç finaldeki başarılı atışları ile altın madalyayı kazandı.

Markopoulo Olimpik Atıcılık Merkezi’ndeki müsabakalarda, toplam 672.4 puan alan Korhan Yamaç, Paralimpik Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti.

Milli sporcu, yavaş atışta 284, çabuk atışta 290 ve toplamda 574 puan alarak finallere kalmayı başardı. Yamaç, finalde 98.4 puanlık atışıyla toplamda 672.4 puana ulaşarak altın madalyayı elde etti. Müsabakalarda, gümüş madalyayı Avusturyalı Ruber Aufschnaiter, bronz madalyayı ise Rus Andrey Wobedinisky aldı.

Korhan Yamaç, altın madalya başarısının yanı sıra sergilediği üstün performansı 8 sporcu arasından 3 olarak atıcılıkta ikinci madalyasını 50 metre spor tabancada kazandı. Başarının mimari Yamaç, şimdi gözünü 2008 yılında Pekin’de yapılacak oyunlara dikti

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap