ahmet_t12

9Yıl Sonra Ayağa Kalktı

Önerilen İletiler

Yalova'da, 1998 yılında geçirdiği rahatsızlık sonucu uzun yıllar yatağa bağımlı halde yaşayan, zor koşullar altında ilköğretim ve liseyi dışardan bitirdikten sonra ÖSS'ye giren genç kız, ek yerleştirme sonucunda KKTC'deki bir üniversitenin hukuk fakültesinde eğitim görmeye hak kazandı.

Üniversite eğitimi görecek olmanın sevincini yaşayan Ayşe Kısa, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1998'de 11 yaşındayken omurilik rahatsızlığı nedeniyle felç olduğunu ve bu nedenle ilköğretim 5. sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Uzun yıllar birçok hastanede rahatsızlığına çare aradıklarını, bu sürede yatağa bağımlı bir hayat yaşadığını anlatan Kısa, 2007 yılında Dr. Halil Algan ve fizyoterapist Mustafa Yığılıtaş'ın uyguladığı tedavi sonucunda tekrar yürümeye başladığını, okula 2 yıl ara verdikten sonra, ilköğretim ve liseyi dışardan bitirdiğini vurguladı.

Ayşe Kısa, okullardaki sınavlarına ya annesinin sırtında ya da sedyeyle götürüldüğünü ifade ederek, açık liseyi 100 tam puanla bitirdikten sonra ÖSS'ye girdiğini kaydetti.

ÖSS ek yerleştirme sonucunda KKTC'deki bir üniversitenin hukuk fakültesini kazandığını belirten Kısa, şunları söyledi:

''Hastalığım bel ağrısıyla başladı. Bir süre sonra vücudumdaki tüm kaslar tutuldu. İyileşebilme umuduyla doktor doktor gezdim. 2006 yılında şu anki doktorumu buldum. Çok şükür tedaviler cevap verdi. Yoğun bir fizik tedavi geçirdim. Günde 8 saat doktorun bize verdiği hareketleri yapıyorduk. Yoğun bir uğraş sonucunda bu noktaya geldim. 2007 yılında ilk kez ayaklarımın üzerine basabildim. Eğitimimi kesmeyi asla düşünmedim. Hastalığının düzelmeyeceğine inanan insanlara da örnek olmak istiyorum. Bir şeyin olmasını çok istiyorsan, önce inanmak gerekiyor. 'Bu uğurda yapabileceğim her şeyi yaptım' diyebileceksin. Ben de öyle yaptım. O süre içinde de iyi ki umudumu kesmemişim. Açık öğretimde eğitimimi tamamladım. Evde yatarak çalıştım. Yılda 2 kez sınavlara girdim. Şimdi beni yürürken görenler buna inanamıyor. 'Bu sen misin?' gibi tepkiler aldım. Bana 'sen bir mucizesin' diyorlar. Amacım üniversite eğitimimi tamamlayarak başarılı bir hukukçu olmak.''

http://www.stargazet...aber-220028.htm

  • Like 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest serturk

gerçekten övgüye değer bi hayat savaşı, inanmış, azim etmiş ve başarmış..

paylaşım için teşekkürler..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Azim ve inançla, doğru doktoru bulup tedavi olabilmenin mucizesi..

Beraberinde gelen istikbal..Tebrikler..Takdir etmek gerek..

Güzel haber için teşekkürler..Ahmet..Emeğine sağlık..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Negüzelmücadeleörneyi nemutlu allah şifasınıda vermiş Doktor ve Fizik tedavide bahane olmuş inşallah birgün bizlerede verirşifa örneyi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest ELWAN

NE KADAR GÜZEL AZİM DOLU DAHADA GÜZEL HAYATIN OLSUN İNŞ BİZLERDE ŞİFA BULURUZ İNANÇ VE AZİMLE ,,,

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest ceyda

Azmini bırakmamış umudunu yitirmemiş ve istemiş Daha nasıl olabilirki bunun sonu :)

teşekkürler paylaşım için

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Evet azim mutlaka cok cok önemli azminden dolayıda yolu açılmış ama şunu unutmamak gerekir.omuriliği kopuk bir insan ne kadar azmetsede sonuc alamaz olaya böyle bakmak lazım.ama okul noktalarında ve kendini bırakmama mücadele etme anlamında evet azim göstermiş kutlarım Ayşe hanımı.

İnsan azmedince kendi durumundan cok daha iyi bir seviyeye geliyor kesinlikle buna katılıyorum.eger bende mücadele etmeyip kendimi bıraksaydım eminim hala birilerine ihtiyacım olarak hayatıma devam edecektim.ama bu yürümek anlamına gelmez.Ki yürüyemiyorum da.önemli olan hayatınızı idame ettiriyor olabilmeniz ben böyle bakıyorum...

selam ve duayla...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap