Guest DOĞRU YOL

KENDİ KATİLİNİ DOĞURAN ANNELERİN SUÇU NE ?

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

Bursa’da annesini bıçakladıktan sonra boğarak öldürdüğü ve cesedini satırla paçalara ayırdığı iddia edilen zanlının, internette oluşturduğu bir sayfada, dünyaca ünlü seri katilleri tanıtan metinler ile bıçaklama ve işkence sahnelerinin yer aldığı fotoğraflar yüklediği belirlendi.

Anne katili M.F.’nin örnek aldığı kişiler listesinde ise “Karın deşen Jack” ve “Charles Manson” gibi seri katiller ile bir filmin baş karakteri “Hannibal Lecter”a ilham kaynağı olan seri katil Albert Fish yer alıyor.

Anne katili ile ilgili medyaya yansıyan haber bu…

* * * * * * *

Çocukluğumuzda “anne” merkezli çok hikayeler dinlemişizdir. Annesinin sözünden çıkmayan insanların hikayeleri denilince aklıma ilk gelenlerden biri “Veysel Karani”nin hikayesidir.

Hz. Veysel Karani Müslüman olunca yüce peygamberin nurlu yüzünü görebilmek aşkıyla yanar tutuşur. Hz. Veysel Karani, Allah Resulü’nü görme arzusunu birkaç defa pek sevdiği annesine açarsa da, çok ihtiyar ve âmâ (kör) olan annesi, kendisine bakacak kimse olmadığından izin vermez. Hz. Veysel Karani’nin yaşı kırk’ın üzerine gelir. Oğlunun gönlünde patlayan yanardağları çok iyi hisseden anne, çaresiz “Ancak Medine’ye gidip hemen gelmek, Hz. Peygamber’i orada bulamayacak olursa teşriflerini beklemeden dönmek” şartıyla kendisine izin verir.

Gönlü Allah aşkıyla, Peygamber muhabbetiyle dolu olan Hz. Veysel Karani, izin alınca durmaz ve Medine yollarına koyulur. Issız vadiler, dağlar, tepeler, kızgın çölleri aşar ve Peygamber beldesi Medine’ye ulaşır. Hz. Peygamber’in evine giden Hz. Veysel Karani, Peygamberimizi evde bulamaz. Peygamber Efendimiz o sırada Tebük Seferi’ndedir. Peygamberimizi bulamayınca çok üzülür. Hz. Veysel Karani, annesine verdiği sözü hatırlar.

Hz. Aişe (R.A.)’ye “Kainatın efendisine selamımı söyleyiniz. Cennet sabahlarını andıran mübarek yüzlerini doya doya görmek isterdim. Lütfen, içimin aşk-ı Muhammed’i ile yandığını, gönlümün bitmez niyazını bildiriniz” diyerek ayrılır ve tekrar Yemen yolunu tutar.

Peygamber Efendimiz seferden dönünce Hz. Aişe’ye şöyle hitap ettiler:

“Ya Aişe, evimize hangi ulu kişi geldi? Bu Rahmani kokular, bu İlahi lezzet nedir?”

Ey Allah’ın Resulü; Yemen Oymağı’ndan Karen Köyü’nden Üveys adında bir zat sizi ziyarete geldi. Mukaddes Cemâlinizin bağrı yanık âşıklarındanmış. Zat-ı âlinizi bulamayınca çok üzgün bir halde ayrıldı. İşte o adam gittikten sonra evin içinde bu ulvi kokuları hissettim.

Çocukluk yıllarımızda ilk duyduğumuzda çok etkilendiğimiz bir diğer anne hikayesi…

Genç bir delikanlı bir kıza aşık olur. Güzelliği ile delikanlının aklını başından alan kız uzun süre uzak durur delikanlıdan. O’nu kendisine iyice aşık ettikten sonra, “Seninle evlenirim ancak tek bir şartım var!” der. Gözü aşkından başka hiçbir şeyi görmeyen delikanlı kendisinden istenen her şeyi yapmaya razıdır. Genç kız “Anneni öldüreceksin, kalbini söküp bana getireceksin. Dediğimi yaparsan seninle evlenirim” der.

Delikanlı hiç tereddüt etmeden gider annesini öldürür. Annesinin kalbini söker ve sevgilisine kavuşma tutkusuyla koşmaya başlar. Koşarken ayağı bir taşa takılır ve yere düşüp dizini yaralar. Delikanlı yere düşüp can acısıyla “aahh” diye bağırınca elinde ki anne kalbi dile gelir; “Bir yerin acıdı mı yavrum?”

* * * * * * * *

Katil çocukları suçlarken yetişme süreçleri üzerinde kafa yormak zorundayız. İnsan “katil” olarak doğmaz. Anneler kendi katillerini mi doğuruyor? Asla! Katil doğmayan çocuğun katil olma sürecindeki hatalarımızı görmek zorundayız.

Aileyi Koruma ve Destekleme Derneği (Akoder) Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm KURT’un, aile hayatımızı sorguladığı bir yazısında sorduğu soruların cevabı üzerine hepimiz düşünmek zorundayız.

Hayatında bir kere kardeşinin elini tutmamışsa, bir babaanneye bir bardak su vermemişse, dedesine terlik vermemişse, bir hastayı ailesiyle ziyaret etmemişse, yatalak bir yaşlı komşuya yemek götürmemişse sevmeyi ve merhameti nereden öğrenecek bu çocuk? Sürekli gerçek olmayan hayal kahramanlarıyla gününü geçiren, sanal düşmanlar öldüren, sanal hapishaneden kaçan bir suçlunun yerine geçen bir çocuğun vicdanı nasıl oluşacak?

Peygamber aşığı Veysel Karani’nin, anne sözünden çıkmamak için, kavuşmayı öte dünyaya bırakma hikayesini çocuklarına anlatan annelerin sayısının azaldıkça, anne katilleri çoğalmaya devam edecektir maalesef.

Çocuklarını dizinin dibine oturtup, Veysel Karani’nin aşklarını anlatmalarına hangi diziler mani oluyor acaba?

Anne katili “karın deşen Jack” hayranı. Veysel Karani’nin adını bile duymamıştır.

Suçlu kim?

Şimdi sizde kendinizi test edin. Çocuğunuz “Hannibel Lecter”ı mi, Veysel Karani’yi mi tanıyor?

SUÇLU KİM ?

Sait ÇAMLICA

Eğitimci – Yazar

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap