k@lpsizim_85

6 Yıllık Hukuk Mücadelesi

Önerilen İletiler

spacer.gif

spacer.gif Görme ve işitme engelli vatandaş 6 yıldır hakkını arıyor.

İlimizde yaşayan görme ve işitme engelli Naki Kurtkaya (37), 6 yıl önce Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde katarakt ameliyatı oldu. Ameliyatta mikrop kapması sonucu sağ gözünü kaybeden Kurtkaya, bunun üzerine hukuk mücadelesi başlattı.

6 yıl önce işsizliğin verdiği stres sonrasında gözünde katarakt oluşan Naki Kurtkaya (37) isimli işitme engelli vatandaş akrabalarının tavsiyesi üzerine Erzurum Atatürk Üniversitesi Süleyman Demirel Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi΄ne müracaat etti.

Hastanede yapılan katarakt ameliyatı sonrasında Naki Kurtkaya lazer makinalarında mikrop nedeniyle sağ gözünü enfeksiyon kapması sonucunda kaybetti.

Erzurum 1. İdare Mahkemesine hastane aleyhine tazminat davası açan Kurtkaya için bilirkişi, 68 bin lira tazminat ödemesini kararlaştırdı. Karara itiraz eden Kurtkaya, tazminatın yükseltilmesi için hukuk mücadelesini sürdürüyor.

İşitme engelli Naki Kurtkaya, işaret diliyle yapılan ameliyatı anlatırken, gözünü hastanenin steril bir ortama sahip olmamasından dolayı kaybettiğini iddia etti. Naki Kurtkaya, ameliyat sonrasında çok acı çektiğini ve o gün kendisiyle birlikte 4 kişinin daha enfeksiyon sonucunda gözünü kaybettiğini söyledi.

Mahkemenin kararına henüz sevinemediklerini belirten anne Elif Kurtkaya, oğlunun doğuştan sağır ve dilsiz olduğunu, 3 ayda bir aldıkları engelli maaşı ve ölen eşinden kalan maaşla yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını söyledi. Anne Elif Kurtkaya, 6 yıl önce oğlunun iki gözünde katarakt oluştuğunu, ameliyat için bir yakınlarının yanına, Erzurum΄a gittiklerini bildirdi.

Burada yapılan ameliyatta mikrop kapması sonucu oğlunun tek gözünü kaybettiğini ifade eden Kurtkaya, diğer gözündeki kataraktın ise Erzincan Devlet Hastanesinde başarıyla alındığını belirtti.

Kurtkaya, oğluyla birlikte aynı gün ameliyat olan ve gözünü kaybeden bir kadınla birlikte hukuk mücadelesini sürdürdüklerini söyledi.

Çocuğunun ihmal yüzünden gözünü kaybettiğini belirten anne Elif Kurtkaya, oğlunun bu olay sonrasında psikolojisinin bozulduğunu ve defalarca intihara teşebbüs ettiğini de dile getirdi.

“BABASI ÜZÜNTÜDEN ÖLDÜ”Anne Elif Kurtkaya oğlunun giden gözünün geri gelmeyeceğini bildiğini dile getirerek, mağdur olan oğlunun mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Eşi Halil İbrahim Kurtkaya΄nın 3 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini belirten anne Elif Kurtkaya, “Eşim oğlumun durumuna çok üzülüyordu. Ameliyat sonrasında gözünü kaybetmesinin ardından sık sık rahatsızlanmaya başladı ve kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti” dedi.

Eşinin üzüntüden ölmesi ve oğlunun mağdur olması nedeniyle kendisinin de bir kaç kez ameliyat olduğunu, rahatsızlıkları bulunduğunu söyleyen anne Elif Kurtkaya, “Oğlumun hayatı gitti. Psikolojisi bozuldu. Dili yok, derdini anlatamıyor. Gözü de gitti, kolay değil” dedi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap