k@lpsizim_85

Türkiye Adını Finale Yazdırdı: 75-69

Önerilen İletiler

spacer.gifspacer.gif Adana'da gerçekleştirilen Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye, İngiltere'yi 75-69 yenerek finale yükseldi.

Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda oynanan maçta engelli basketbol sporunun en önemli ülkelerinden İngiltere karşısında başa baş bir mücadele veren Türk Milli takımı Adanalıların da desteği ile önemli bir başarı elde ederek adını finale yazdırdı. Türkiye finalde yarın İtalya ile oynayacak. Yüreğir Spor Salonu'ndaki maç saat 14.30'da başlayacak.

Maçın ilk çeyreğini 22-23, devreyi de 37-39 rakibinin gerisinde tamamlayan Türkiye, üçüncü periyotta rakibini yakaladı. Son çeyreğe 56-50 önde giren Türk Milli takımı salondan 75-69 galip ayrıldı.

Karşılaşmayı Adana Valisi İlhan Atış, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Dünya Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu Başkanı Maureen Orchard, FIBA Avrupa Genel Sekreteri Nar Zanolin, Avrupa Bedensel Engelliler Basketbol Federasyonu Başkanı Jan Berteling, Türkiye Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Gülpınar ve Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek izledi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap