k@lpsizim_85

Türkiye'de Engelli Sporu Yeterli İlgiyi Görmüyor

Önerilen İletiler

spacer.gif

spacer.gif Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Tekerlekli Basketboldan Sorumlu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya, Türkiye'de son yıllarda engelli sporunun geliştiğini ancak yeterli ilgiyi görmediğin

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Tekerlekli Basketboldan Sorumlu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya, Türkiye'de son yıllarda engelli sporunun geliştiğini ancak yeterli ilgiyi görmediğini söyledi.

Karakaya, yaptığı açıklamada, Avrupa Tekerlekli sandalye Basketbol Şampiyonası'nın yapıldığı Adana'da, Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF) Avrupa Olağan Kongresi'nin de yine bu kentte gerçekleştirildiğini belirtti.

Engellilerin yaşam seviyesinin iyileştirilmesi, ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunulması amacıyla Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Veysel Gülpınar ve Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu Başkanı Jan Berteling tarafından işbirliği protokolü imzalandığını hatırlatan Karakaya, "Türkiye, engelli sporunda önemli bir yere ulaştı. Ancak yeterli ilgiyi görmüyoruz. Avrupa ve dünya da bunu çok yakından takip

ediyor. Fakat bizde üstünkörü geçiyor. Buda işin üzücü tarafı. Dünya bizi Avrupa bizi örnek gösteriyor" dedi.

Engelli sporuna ilginin az olduğunu belirten ve özellik taraftar kitlelerinin düşük olmasını televizyonlarda sıkça yer alamamaktan kaynaklandığını söyleyen Karakaya, ellerinden geldiği ölçüde varsa hatalarını görüp telafi edeceklerini kaydetti.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap