Sumeye

Çarşıda Pazarda İnternet Bedava...

Önerilen İletiler

27324.jpgÇarşıda pazarda internet bedava08 Eylül 2009Evet yanlış okumadınız bedava internet nihayet Türkiye'ye de geliyor. Şimdi sıkı durun bu internet hem de her yerde! Çarşı pazara bedava internet geliyor. Ulaştırma Bakanlığı, e-devleti tüm Türkiye’ye yaymak amacıyla alışveriş merkezlerine, postanelere, otogarlara ve havaalanlarına Bilgiye Erişim Noktası (BEN) kuruyor.

Üniversiteye kayıttan fatura ödemesine, pasaport başvurusundan bankacılık işlemlerine kadar pek çok hizmetin sunulduğu bu noktalardan faydalanmak için gereken tek şey ise TC kimlik numarası.

2013 yılında Türkiye’yi bilişim toplumu haline getirmeyi hedefleyen Ulaştırma Bakanlığı, vatandaşın devlet kapısına gitmeden işlerini görebilmesi için ülke genelinde belirlenen merkezlere bin adet ‘BEN’ kuracak.

YILBAŞINDA DEVREYE GİRECEK

Kiosk cihazlarının yerleştirileceği tüm BEN noktalarında, BEN’e erişim ücretsiz olacak. Eylül ayı içerisinde ihalesi yapılacak BEN’in yılbaşı itibarıyla vatandaşların kullanımına sunulması planlanıyor. Projenin maliyeti ise evrensel hizmet bütçesinden karşılanacak.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap