k@lpsizim_85

Engelsiz Kent Meclisi

Önerilen İletiler

Engelsiz Kent Meclisi

ALANYA Belediyesi Engelliler Meclisi'nin oluşturulması için ilk adım dün Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı ile atıldı. Kent Konseyi Başkanı Hürses Ceylan öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıya ilçede engellilere yönelik hizmet veren eğitim kurumlarının yanı sıra sivil toplum örgütleri de katıldı. Bunun bir tanışma toplantısı olduğunu söyleyen Ceylan, “Engelliler meclisinin kurulmasına yönelik ilk çalışmamızı gerçekleştirdik. Toplantımıza çeşitli kurum ve kuruluşlardan temsilciler katıldı. Engelliler Meclisi’nin kurulması için herkes elini taşın altına koymaya hazır, bunu görmek hepimizi mutlu etti. Bugüne kadar herkes aynı hedefe farklı yollardan ulaşmaya çalışıyordu. Bugünkü toplantı ile birlik beraberlik içinde olduğumuzu, kurumlar arasındaki iletişimsizliğin ortadan kalktığını gördük” dedi.

“Gerçekleştireceğimiz bir sonraki toplantıda Alanya Belediyesi Engelliler Meclisi'nin tüzüğünü oluşturmayı planlıyoruz” diyen Ceylan, “Toplantıda katılımcılarımız Engeliler Meclisi yerine ‘Engelsiz Kent Meclisi’ adını almasını istediler. Meclisimizin adını Engelsiz Kent Meclisi olarak değiştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Meclis çatısı altında oluşturulacak organlarla birlikte vatandaşların engelliler hakkında bilinçlendirilmesini sağlayacaklarını anlatan Ceylan, kente genel olarak baktıklarında engelli vatandaşların karşılaşacağı bir takım sıkıntıların göze çarptığını sözlerine ekledi.

Yeni Alanya

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap