k@lpsizim_85

Beyaz kart Başvurusu İçin

Önerilen İletiler

Özürlüler İçin Beyaz Kart

İETT Ücretsiz Seyahat Kartı Başvuru Usul ve Esasları

Özürlüler İçin Beyaz Kart (İETT Ücretsiz Seyahat Kartı)

- 16 Temmuz 2006 tarih ve 26230 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda düzenlenmiş, % 40 ve üstünde bir oranda Özürlüler İçin Sağlık Kurulu Raporuna sahip kişiler İETT Ücretsiz Taşıma Kartı alma hakkına haizdirler.

- Özürlüler İçin İETT Ücretsiz Seyahat Kartı talepleri internet üzerinde http://www.iett.gov.tr/basvuru/ozurluseyahat.php web adresinden yapılacaktır.

- İlk defa Özürlüler İçin Ücretsiz Taşıma Kartı alacak kişilerin veya özür oranı değişen veya MERNİS Veri Tabanına özür oranı bilgisi bulunmayanlar; bulundukları yerin İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne "Sağlık Kurulu Raporunun aslı veya onaylı örneği ve Nüfus Cüzdanıyla müracaat ederek, Mernis Veri Tabanında özür oranı bilgisinin yer almasını talep edeceklerdir.

- Özürlüler için Ücretsiz Seyahat Kartı düzenlenmesi esnasında Nüfus Cüzdanlarında "% …. oranında özürlüdür." ibaresi veya Mernis Veri Tabanında özürlü bilgileri yer almayanların talepleri dikkate alınmayacaktır.

- Özürlüler İçin Ücretsiz Taşıma Kartı bedeli 5.00 YTL.'dir. Kartların herhangi bir sebeple yenilenmesi talebinde ( Eski kartın ibrazı şartıyla ) 5.00 YTL., 1.kez kayıp ve çalıntı gibi nedenlerle kart talebinde 20.00 YTL., 2.kez kart talebinde 40.00 YTL. ücret alınmaktadır.

- Kart bedelleri; bulunulan yere en yakın T.C Vakıflar Bankası tüm şubelerinden (Kurum Tahsilat Servisinden) herhangi bir havale ücreti ödemeden İETT paso hesabına yatırılacaktır.

- Banka dekontu, kart teslim alıncaya kadar saklanması gerekmektedir.

- Ücretsiz Seyahat Kartını teslim almak için İETT Seyahat Kartları Şube Müdürlüğü Karaköy bürosuna doğrudan yapılacak bireysel başvurularda: Özürlüler İçin Beyaz Kart Başvurusunda/Tesliminde İstenen Belgeler:

- Seyahat Kartı İstek Formu kart talebinde bulunan kişi tarafından doğru ve noksansız doldurulduktan sonra, ekine arka yüzünde "%... oranında özürlüdür." ibareli Nüfus Cüzdanının aslı ve fotokopisi veya Özürlüler için Kimlik Kartının aslı ve fotokopisi veya özürlü bilgilerinin Mernis Veri Tabanına işletildiğine ilişkin İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce onaylanmış tam teşekküllü sağlık kuruluşundan temin edilmiş % 40 ve üstünde bir oranda Özürlüler İçin Sağlık Kurulu Raporunun aslı ve fotokopisi eklenecektir.

- Kart bedelinin yatırıldığına ilişkin Banka Dekontu (son bir ay içerisinde düzenlenmiş),

- Form sahibi kişiye ait resimli T.C. Nüfus Cüzdanı.

- Kart dağıtımı hafta içi hergün Saat 8:30 ile 16:00 arasında İETT Karaköy S-Kart bürosunda yapılmaktadır.

ÜCRETSİZ SEYAHAT KARTI

ONLİNE BAŞVURUSU ADRESİ

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap