k@lpsizim_85

Avrupa Silivri'ye Akacak

Önerilen İletiler

Avrupa Silivri'ye Akacak

fft1mm700689.jpg

Avrupalı zihinsel engelli çocuklar ile yıldız adayı futbolcular, 30 Eylül-4 Ekim tarihlerinde İstanbul'da yapılacak Avrupa Gençler Karma Futbol Turnuvası'nda bir araya gelecek.

Uluslararası Özel Olimpiyatlar Avrupa Gençler Karma Futbol Turnuvası, 30 Eylül-4 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.Zihinsel engelli çocuk ve gençleri spor yoluyla topluma kazandırmayı amaçlayan Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği’nin (TOSSED) Silivri Belediyesi işbirliği ile düzenleyeceği organizasyon dünyada ilk kez Türkiye’de yapılacak. TOSSED Onursal Başkanı Dilek Sabancı, Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Aydın, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol, Silivri Park Otel’de düzenledikleri basın toplantısında turnuva ile ilgili bilgi verdiler.

Dilek Sabancı, Silivri Müjdat Gürsu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecek turnuvaya Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Sırbistan, Polonya, Romanya, Rusya, İngiltere, Fransa, Belçika, Ukrayna, Özbekistan, Karadağ, Yunanistan, İtalya ve Macaristan’dan toplam 16 takımın katılacağını açıkladı. Sabancı, "Turnuvada antrenörler ve 16-25 yaş aralığında 200’ü aşkın sporcu mücadele edecek. Zihinsel engelli ve engelli olmayan gençleri ilk kez aynı futbol takımında buluşturması açısından büyük önem taşıyor. Spor yapmak zihinsel engelli çocuklarımızı hayata bağlıyor. Onlara sağlık, cesaret, disiplin, özgüven kazandırmak, arkadaş edinmek ve alkışlanmak için sınırsız olanak sağlıyor. Çocuklarımız yaşama daha büyük bir coşkuyla sarılıyor" diye konuştu. Dilek Sabancı ayrıca, turnuvada, zihinsel engelli ve engelli olmayan çocukları aynı takımda oynatarak, onların sosyalleşmesini ve daha üretken bireyler haline gelmelerini amaçladıklarını ifade etti. "Sabancı ailesi olarak biz engellerle yaşamanın ne demek olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu konuya çok önem veriyoruz" dedi.

TOSSED Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Aydın da derneklerinin çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirerek, "Çocuklarımızı yaşama bağlamak için çalışıyoruz. Bireysel potansiyellerini sporla ortaya çıkarmak için, böylelikle hayata daha sağlam tutunmaları için çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve kaymakam Mesut Demirkol ise turnuvanın Silivri’de yapılacak olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ve organizasyonun güzel bir şekilde geçmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını söylediler.

Toplantıdan sonra, Özcan Işıklar, Dilek Sabancı’ya turnuvanın simgesi olan bir bez bebek hediye etti.

Fanatik E-Kolay

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap