k@lpsizim_85

Görme engelli Gülhan Avrupa Judo'da 3.'sü oldu

Önerilen İletiler

Macaristan'da yapılan Avrupa Judo Şampiyonası'nda üçüncü olan Eskişehirli görme engelli 20 yaşındaki Gülhan Kılıç, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan'ı ziyaret etti. Ceylan, başarılı sporcuyu kutladı.

Alınan bilgilere göre Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu (IBSA) tarafından 1-7 Temmuz 2009 tarihlerinde Macaristan'ın Debrecen kentinde Avrupa Judo Şampiyonası düzenlendi. Eskişehir Görme Engelliler Merkezi (GÖRSEM) Spor Kulübü sporcularından Gülhan Kılıç 52 kiloda 3'üncülüğü elde ederek Türkiye'ye bronz madalya ile döndü.

Görme engelli Gülhan Kılıç, GÖRSEM Spor Kulübü Başkanı Satılmış Çetinkuş ile birlikte bugün Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan'ın ziyaret etti. Ceylan, Gülhan Kılıç'a başarılarının devamını dileyerek bir çeyrek altın taktı.

Anne ve babasının akraba evliliği yaptıklarını belirten Gülhan Kılıç 12 yaşındayken görme yetisini kaybettiğini söyledi. Kılıç, ağabeyinin de kendisi gibi görme engelli olduğunu, maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle liseyi dışarıdan bitirdiğini kaydetti.

Görsem Spor Kulübü Başkanı Satılmış Çetinkuş, Gülhan'ın babasının işsiz olduğunu söyledi. inşaatlarda çalıştığını, ancak şu anda çalışmadığını söyledi. Çetinkuş, Gülhan'ın başarılı bir sporcu olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Türkiye, daha önce bu alanda hiç resmi maç kazanamamıştı. Bu nedenle Gülhan'ın madalyası Türk görme engelli spor tarihinde bir ilk oldu. Gülhan'ın spora başlaması çok sorun oldu. Hem görme engelli hem de kız çocuğu denildi. Evden çıkmasının doğru olmayacağı söylendi. Babası bir kereye mahsus gönderebileceğini söyledi. Eğer başarısız olursa spor hayatı başlamadan bitecekti. Bunun üzerine 2.5 ay gece-gündüz çalıştırdık. Amasya'da Türkiye şampiyonu oldu. Babası bunu yapmakta çok geç kalmışım diyerek kafasını duvarlara vurdu. Şu anda Gülhan'ın spor yapması için kendisi zorluyor. Gelecek adına çok ümitliyiz. Zorla başlattık ama sonu çok güzel oldu."

Hürriyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap