k@lpsizim_85

Türk Evlilikleri Alman Dergisine Konu Oldu

Önerilen İletiler

TÜRK EVLİLİKLERİ ALMAN DERGİSİNE KONU OLDU

31.08.09 - Yabancıların "uyum" konusunu bu kez evliliklerde inceleyen ünlü haber dergisi Der Spiegel, Türklerae kuzen evliliklerini "ensest türü" diye nitelendirdi.

Alman dergisi, akraba evliliklerinin geleneksel Türk ailelerinde yaygın olduğuna ve bu evliliklerin çoğunun kuzenler arasında yapıldığına dikkat çekti. Almanya'da yayınlanan Der Spiegel dergisi "uyum" konusunda bu kez akraba evliliklerini konu olarak seçti. Dergi, Türklerin yüzde 30'unda "ensest" türü yakın akraba evliliği olduğunu ileri sürdü. Ciddi haber dergilerinden Der Spiegel, göçmenler ve Türkler arasında yakın akraba evliliğini gündeme taşıdı. Konuyla ilgili uzman olarak çalışan sosyal bilimci Yasemin Yadigaroğlu ile konuşan dergi, kuzeniyle evlendirilmek istenen bir Türk kızını örnek verdi.

Dergiye göre, Yadigaroğlu, bu Türk kızının babasına Kuran'da akraba evliliğinin yasak olduğunu söyledi. Baba da Hz. Muhammed'in kendi kızını amca oğluna (Hz. Ali) verdiğini söyleyerek kendini savundu. Yadigaroğlu, Türklerde "Temiz (iyi) kızlar akrabayla, kötü kızlar yabancıyla evlenir" inancı olduğunu söyledi. Yadigaroğlu, "Aileler 'bu bizim kültürümüz ya da kazanılan para aile içinde kalır'diye kendini savunuyor" şeklinde konuştu.

Politikacıların bu konuyu "Ele alırsak yabancı düşmanlığı suçlamasıyla karşılaşırız" korkusundan dolayı tartışmadığını öne süren dergi, Almanya'da birinci ve ikinci derece akraba evliliğinin yasak olduğunu, üçüncü derece akraba evliliğine ise hem bu ülkede hem Türkiye'de izin olduğunu yazdı.

Berlin Charite Hastanesi'nde danışmanlık yapan Jürgen Kunze'nin görüşlerine de yer veren dergi, akraba evliliklerinin Ortadoğu'da yüzde 80, Türkiye'de ise yüzde 20-30 dolayında olduğunu kaydetti. Prof. Rolf Becker'in her 500 akraba evliliğinden en az 35 ağır hasta ya da engelli çocuk meydana geldiği görüşüne yer veren dergi İngiltere'de de 5 bin göçmen anne üzerinde yapılan araştırmada ölümcül vakaların yüzde 60'ının bu tür evliliklerden kaynaklandığı görüşüne dikkat çekti.>Sabah

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

NE ALAKASI VAR ANLAMADIM ...HİÇ AKRABA OLMAYANLARINDA ÇOCUKLARI DA ÖZÜRLÜ OLUYOR..BEN BUNA İNANMIYORUM .BEN BİRAZ KADERCİYİM KADERİNDE KİM VARSA ONUNLA EVLENİRSİN .

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bence kısmen doğru ve var akrabalığın derecesine göre değiştiini biliyorum benimde annemla babam akraba hastalığı arastırmışlardı ve akraba evliliğinden olmadını çünkü eğer olursa 3-4 yaşına kadar meydana çıktını ve aynı kandan olursa olacağını sölemişlerdi aynı kan deyince amca hala çoçukları dayı teyze çoçukları gibi .

Genellikle doğu tarafına ve iç anadolu tarafına bakarsanız akraba evliliğinden engelli olan çok kişi sayısı bulunmaktadır.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap