k@lpsizim_85

Kadınlar Giderek Güzelleşiyor

Önerilen İletiler

Kadınlar Giderek Güzelleşiyor

Tarih öncesi güzellerin hepsini unutun. Bilim adamları geçen zamanın kadınlara yaradığını, her yeni neslin bir öncekinden daha güzel olduğunu ortaya koydu. Erkeklerin durumu ise çok iç açıcı değil. Erkekler giderek yakışıklaşmıyor, aynı kalıyor.

Güzellik anadan geçiyor

Araştırmacılara göre ayrıca, güzel kadınlar daha çirkin hemcinslerine göre daha çok çocuk sahibi oluyor. Bu çocukların büyük bir oranı da kız. Bu kızlar büyüdüklerinde annelerinin güzelliklerine sahip oluyor. Böylece güzellik yeni nesillere aktarılmaya devam ediyor.

Güzel kadınlar kız doğuruyor

Uzmanlar fiziksel çekicilik ve insanlardaki üreme başarısı bağlantılarını araştırırken ilginç sonuçlara ulaştılar. Helsinki Üniversitesi’nde araştırma yapan Markus Jokela, geçen hafta bitirdiği araştırmasında, güzel kadınların, daha sade hemcinslerine göre %16 daha fazla çocuk doğurduğunu buldu. Araştırma Amerika’da 1244 kadın ve 997 erkeğin 40 yıl boyunca takip edilmesiyle yapıldı. Bu süre boyunca katılımcıların kaç çocuk doğurduğu da takip edildi. Elde edilen veriler, daha önce Satoshi Kanazawa tarafından yapılan araştırmanın bilgileriyle birleştirildi. Londra Ekonomi Okulu’nda profesörlük yapan Kanazawa’nın araştırmasının sonucu ise, güzel kadın ve yakışıklı erkekten oluşan ailenin kız çocuk sahibi olma olasılığının yüksek olmasıydı.

Erkeklerin durumu vahim

Yakışıklı erkekler çocuk sayısı bakımından diğerlerine göre daha başarılı olamıyor. Bu da, erkeklerin fiziksel özelliklerini ve dış görünüşünü değiştirmesi için uzun süredir hiçbir baskı olmadığı anlamına geliyor. Çekiciliğin kalıcı olduğu neredeyse herkes tarafından kabul ediliyor. Elizabeth Jagger manken olduğunda, eski manken olan annesi Jerry Hall kızının güzelliğinin genlerinde olduğunu söylemişti. Central Lancashire Üniversitesi’nde psikoloji okutmanlığı yapan Gayle Brewer erkeklerin ve kadınların partnerlerinde farklı şeyler aradığını söylüyor; “Kadınlar için bir erkeğin görünüşü, yapabildiklerinden daha az önemlidir. Kadınlar, partnerlerinin hamilelik sürecinde ya da hastalık durumunda onlara bakıp bakamayacağını merak eder. Tarihsel olarak bu zengin adamların daha çok eş ve daha fazla çocuk sahibi olması anlamına geliyor. Erkekler üzerindeki baskı görünüşten daha çok yapabildikleriyle ilgili. Burada erkeğin üzerinde para kazanma ve başarılı olma baskısı ortaya çıkıyor”

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

gülsüm okurken yazmayı düşündüğüm çok şey vardı ama şimdi bir teki dahi yok aklımda...

neyse artık unutkanlığım artmaya başladı galiba...

paylaşım için teşekürler...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
gülsüm okurken yazmayı düşündüğüm çok şey vardı ama şimdi bir teki dahi yok aklımda...

neyse artık unutkanlığım artmaya başladı galiba...

paylaşım için teşekürler...

zeynepcim okurken bence notlar, yazmayı düşündüğün çok şeyleri merak ettim :) tekrar oku bence ve not almayı unutma...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap