k@lpsizim_85

Fıkralık Otomobil Yeniden Hayat Bulacak

Önerilen İletiler

1655.jpg

spacer.gif

spacer.gifKalitesi ve tasarımı ile fıkralara konu olan Trabant, elektrikli olarak yeniden üretilebilir

Trabant, VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau tarafından 1957 ile 1991 arasında üretilmiş, gücünü 500 cc'lik, iki silindirli, iki zamanlı bir motordan alan, Doğu Alman yapımı sıradan küçük bir otomobildi. Değişken üretimi, son derece dengesiz kalite seviyesi ve kötü tasarımı ile ünlüydü. Satın almak isteyenler sipariş ettikten sonra 15 yıl gibi bir süre bekledikten sonra araca sahip olabiliyorlardı.

Herpa Miniaturmodelle GmbH ise 1990'dan bu yana bu otomobilin, 1/87 ölçeğinde modellerini üretiyor ve yakın zamanda Trabant markasının haklarını da satın aldı. Şimdi de bu isimde bir elektrikli otomobil üretmek istiyor.

Herpa Saxony (Almanya'nın gübeydoğu kısmındaki eyaleti) merkezli üretici IndiKar ile beraber elektrikli bir “yeni Trabi” üzerinde çalışıyor ve yatırımcılar arıyor. Otomobil tavan üstünde bir güneş paneline sahip olacak ve ağırlığı 1,000 kg'den az olacak. Elektrikli otomobilin 252 kilometrelik bir menzile sahip olacağı iddia ediliyor. Aktarma organlarının geliştirilmesi için Berlin'in IAV Automative Engineering şirketiyle anlaşılmış.

Trabant komünizmin çöküşünün ve özelliklede Berlin Duvarı'nın yıkılmasının ikonik sembollerinden biriydi, zira binlerce kişi Doğu Almanya'dan Trabant otomobilleriyle kaçmışlardı. Otomobilin ikonik oluşu yeniden doğuşuna katkı sağlayabilir.

Tam boyutlu bir prototip şu sıralar oluşturuluyor ve gelecek ay Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilenecek.

Kaynak : NTV

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap