k@lpsizim_85

Görme Engelliler Dünya Halter Şampiyonası

Önerilen İletiler

Görme Engelliler Dünya Halter Şampiyonası

Amerika'da düzenlenen Görme Engelliler Dünya Halter Şampiyonası'nda 56 kiloda podyuma çıkan ve rekor kıran Serhat Us'un idrar örneğinde "dorzolamide" isimli yasaklı maddeye rastlanıldığı bildirildi. Göz tansiyonu için ilacı kullandığını iddia eden sporcunun B numunesinde de aynı sonuç çıkarsa madalya ve rekorlarının geri alınabileceği belirtildi.

Görme Engelliler Federasyonu, Amerika'da 4-12 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen şampiyonaya katılmadan önce doping testi için Hacettepe Üniversitesi Kontrol Merkezine başvurdu. Ancak merkezin faaliyetlerinin WADA tarafından askıya alınması nedeniyle beş sporcunun müsabaka öncesi numuneleri Yunanistan'daki Atina Olimpik Merkezi Spyr Louis'e gönderidi.

6 Temmuz'da idrar örneklerini analize alan merkez, 17 Temmuz'da test sonuçlarını tamamladı. Amerika'daki şampiyona sona erdiğinde engelli sporcular 4 altın, 3 gümüş, 3 bronz madalya kazanmıştı. Ancak Atina'daki merkezin raporlarında 4 sporcunun analizi temiz çıkarken, 187.5 kilo kaldırarak rekor kıran Serhat Us'un idrarında "dorzolamide" isimli bir ilaç saptandı.

Merkezin raporu yanlışlıkla Görme Engelliler Federasyonu yerine Halter Federasyonu'na faksladığı ortaya çıkarken, Us'un test sonuçlarında "idrar söktürücü" olarak geçen ilacı göz tansiyonu için aldığı iddia edildi.

Kaynak: Milliyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

kullandıkları ilaçlara dikkat edilmemiş mi yoksa bilindiği halde kullanmak zorunda olduğu ilacın içeriği daha önceden bildirilmemiş mi?

ve daha neler neler soru çok...

neyse inşallah rekoru elinden alınmaz...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap