k@lpsizim_85

İçimdeki Ben

Önerilen İletiler

spacer.gif

spacer.gifGölcük’te yaşayan, engelli Fatma Eyi, şiirlerini “İçimdeki Ben” adını verdiği kitapta toplamış.

Gölcük’te yaşayan, engelli Fatma Eyi, şiirlerini “İçimdeki Ben” adını verdiği kitapta toplamış. 68 şiirin yer aldığı kitabın basımı için Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yardımcı olmuş... Fatma Eyi, arka kapaktaki yaşam öyküsüne şöyle başlıyor: “Sene 1974 bana ait özel bir sorunla hayata gözlerimi açtım. Ama sorunumun farkında değildim, çünkü annemin şefkatli kollarında büyümeye çalışan bir bebektim ben...”

Engelli olduğu için okula alınmayan, okuma yazmayı akrabası olan bir öğretmenden öğrenen Fatma Eyi, yaşamıyla ilgili olarak şöyle diyor:

“ (...) Sabır azmi, azim umudu, umut da güzel ve mutlu bir yaşam bahşetti bana. Yaşam içerisinde herkes gibi üzüntülerim,sevinçlerim, kızgınlıklarım, sevgilerim, aşklarım, sevdalarım oldu benim de. Bütün bu duygularımla on dört yaşımdan itibaren şiir yazmaya başladım. O gün bugündür duygularım da büyüdü, şiirlerim de.

Kendimi her ne kadar yetiştirmiş olsam da diplomamın olmaması beni rahatsız eden bir eksiklikti. Ben de bu eksiklikle yaşamak istemiyordum. Şu an açık öğretimle tahsilime devam etmekteyim. Saygılarımla...”

Fatma Eyi’nin kitabından birkaç örnek...

“GÜZEL ÖRNEK -Susmak konuşmaktan daha çok şey / Anlamak isteyip de anlayanlara. / Yaşanan her olayda bir ders vardır, / Gönül gözüyle bakanlara. / / İyi olmak zor, kötü olmak kolaydır / İleriyi düşünmeden yaşayanlara. / Ne mutlu kötüye iyilikle karşılık verip, / Hepimize, güzel örnek olanlara. / / Dostluk yalan olmasın, sevgiler riya / Menfaatsiz ilişkilere diyelim merhaba. / Şevkatimizi, sevgimizi verelim / Sevgiliyi bilmeyen tüm canlılara.”

“YALNIZ SENSİN - Uykusuz geçen gecelerimin, / Mutsuz, huzursuz günlerimin, / Kederli yaşlı gözlerimin, / Tek sebebi yalnız sensin. / / Bütün duvarlarda dolaşıyor hayalin, / Özleyince bakacak yok ki bir resmin, / Çaresini bulamadığım gönül derdimin, / Tek çaresi yalnız sensin. / / Kurduğum pembe hayallerimin, / Olmasını istediğim ümitlerimin, / Kalbimden atamadığım bu sevginin, / Tek sebebi yalnız sensin.”

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

arkadaşa imrendim doğrusu...

hep uğraşmışımdır şiir yazmak için ama işte hiç becerememişimdir...

ne güzel böyle bir yeteneği var ve bunu değerlendirmiş...

paylaştığın için teşekürler...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

KENDİSİNİ TEBRİK EDİYORUM AZMİNDEN VE SABRINDAN DOLAYI NE KADAR GÜZEL SÖZ 'SUSMAK KONUŞMAKTAN DAHA ÇOK ŞEY'YÜREYİNE SAĞLIK FATMA .... PAYLAŞIM TŞKLER KALPSİZİM_85

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Şiir yazma becerisi bendede yok ama içimdeki duyguları kağıda dökmeyi çok isterdim Fatmayı bu başarısından dolayı tebrik ediyorum okuduğum kadarıylada şiirleri çok güzele benziyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Merhaba değerli arkadaşım bu gün goglede adımı yazdım gezerken birden benim kitabım dan bahsettiğinizi okudum ve hem şaşırdım hem de çok mutlu oldum.İlginizz ve güzel düşünceleriniz için çokkkk teşekkür ederimm... Görüşmek dileğiyle. msn adresim fatma-eyi@hotmail.com

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap