Can Sengul

7 Yıl Sonra Gün Işığıyla Tanıştı...

Önerilen İletiler

1702.jpg 7 yıl sonra gün ışığıyla tanıştı spacer.gif 29 Ağustos 2009 Cumartesi Saat 14:52 spacer.gifDoğuştan bedensel engelli Döndü Altuntaş yeniden hayata merhaba dedi. Yardım hayatını çok ama çok değiştirdi.

Adana'nın Feke ilçesinde yaşayan doğuştan bedensel engelli Döndü Altuntas (43), Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) Müdürlüğü'nün temin ettiği akülü araç sayesinde 7 yıl aradan sonra evinden dışarı çıkabildi.

Feke SYDV Müdürlüğü, köylerde yaptığı araştırmada, Şahmuratlı köyünde yaşayan Altuntas'ın engelli aracına ihtiyacı olduğu tespit etti.

Yapılan çalışma sonunda Altuntas'a akülü tekerlekli sandalye alındı.

Vakıf görevlileri Altuntas'a aracını Kaymakamlık bahçesinde teslim ederken, Altuntas, aracın özellikleri ve kullanımı hakkında da bilgilendirildi.

Altuntas, AA muhabirine yaptığı açıklamada 7 yıl öncesine kadar kızkardeşlerinin sırtına alarak kendisini evden dışarıya çıkardığını ancak kardeşlerinin evlenmesiyle, evden çıkamadığını anlattı.

Döndü Altuntas şunları söyledi:

''7 yıl öncesine kadar kardeşlerim beni sırtlarına alıp gezdiriyorlardı. Onlar evlenince beni dışarı çıkaracak kimsem kalmadı. Çünkü anne ve babam çok yaşlı oldukları için beni kaldıramıyorlardı. Allah devletimizden razı olsun. Bu araç sayesinde artık tek başıma sokağa çıkabileceğim. Şu an dünyanın en mutlu insanı benim.''

Feke Kaymakamı Bünyamin Kuş da Vakıf aracılığıyla bu yıl ilçede ilk engelli aracının Altıntas'a verildiğini bildirdi.

Kuş, engelli vatandaşlara devletin her zaman yardım elini uzatacağını hatırlatarak, engellilerin sorunlarının çözülmesine dönük çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

döndü altuntaş gibi daha niceleri var aslında ama malesef ki birileri onların varlığını göstermedikçe fark edilmeleri bence zor...

birazda çevredeki insanların duyarlılığına bağlı galiba...

paylaşım için teşekürler...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

BİZ NEDEN BÖYLE OLDUK . BİZ CEVREMİZİ NEDEN KOLLAYIP GÖZETMEZ OLDUK .BİR İNSAN 7 YIL EVİNDEN DIŞARI ÇIKAMIYOR .BU NE DEMEK ,BİZ MÜSLÜMANIZ .BİZ YARDIM SEVERİM GÜYA ,MAALESEF HERŞEYİMİZ LAFTA .BİRAZ DAHA DUYARLI OLMALIYIZ ÇÜNKÜ, İNSAN BAŞINA NE GELEÇEK BİLMİYOR SAĞLAMKEN SAKAT KALIYORUZ BİZ YARDIM ETMEZSEK, BİZE KİM YARDIM EDECEK .PAYLAŞIM İÇİN TŞKLER...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest serturk

öyle değişik bi toplum olmuşuzki, kimsenin kimseden haberi yok herkez kendi derdinde. bazen denir ya hani nerde o eski ramazanlar ve bayramlar. bence değişen tek şey insanlar.

paylaşım için teşekkürler

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest DOĞRU YOL

Sayın can bey

Emeğine sağlık....teşekkürler...

İçler acısı bir hayat söyleyecek cümle bulamıyorum...

Türkiye devletine yazıklar olsun....engelli insanlar ne durumda müslüman ülke....ve engelli insanların ihtiyacı sadece sokağa çıkıp hava almak değil....bizler hayvan değiliz insanız insan....sağlıklı insanların sosyal yaşamlarını yaşayabilmeli engelli insanlar....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap