k@lpsizim_85

Aşırı Hız Kurbanları

Önerilen İletiler

AŞIRI HIZ KURBANLARI

'Keşke yol kenarına çıkabilsem de şoförleri hız yapmayın diye uyarsam' diyen 5 çocuk annesi Firdevs Karan geçtiğimiz yıl bir trafik kazası geçirdi ve felç oldu. Kendi işini kendi göremeyen anne, kaza sonrası en hayatî anlarda bile özürlü kızını düşündüğünü ve onun için Allah'tan yaşamayı istediğini söylüyor.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yaşayan Firdevs Karan, geçen yıl hasta ziyaretinden dönerken eşi ve oğlunun da içinde bulunduğu otomobil bir köpeğe çarpıp takla artı. İki kişinin Ölümüyle sonuçlanan kazada eşi Ali, oğlu Gökdeniz ile birlikte yaralanan Karan, omuriliğinin zedelenmesi sonucu sakat kaldı. Dört ay hastanede tedavi gören ve 5 ameliyat geçiren Karan, l'i özürlü 5 çocuğuyla birlikte hayat mücadelesi veriyor.

Karan, aşın hızın kurbanı olduğunu söyledi. Mutlu giden bir hayatinin geçirdiği kazanın ardından altüst olduğunu belirten Karan, kaza gününü söyle anlattı: "Eşim, oğlum, kız kardeşimin kocası ve eşimin arkadaşı ile birlikte Sakarya Egjtim ve Araştırma Hastanesi'ne kardeşimi ziyarete gitmiştik. Dönüşte aracı eşimin arkadaşı Nazım Öksüz, kullanıyordu. Önümüze aniden köpek çıktı. Çok süratliydik. Hızlı olduğumuz için duramadık. Köpeğe çarpıp takla attik. Kazada sürücü ile kız kardeşimin eşi öldü. Eşim, oğlum ve ben yaralandık. Eşimin ve oğlumun durumları iyiydi. Dört ay Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gördüm. 5 ameliyat geçirdim." Omuriliği zarar gördüğü için boynundan aşağısının tutmadığını anlatan Karart çocuklan ve eşinin desteği ile hayatını devam ettirebildiğini ifade etti.

Belediyenin kurduğu prefabrikte yaşamaya çalıştıklarını dile getiren Karan, "4 kızım 1 oğlum var. Oğlum 3 yaşında. En büyük kızım ise 20 yaşında. 18 yaşındaki bir kızım zihinsel engelli. En büyük kızım çalışarak bütçesine katkıda bulunuyordu. Ben sakat kalınca işi bırakmak zorunda kaldı. Yemeğimi kendim yiyemiyorum. Kollarımı az da olsa kaldırabiliyorum. Ama parmaklarımı kullanamadığım için yemeğimi kendim yiyemiyorum. Eşim inşaatlarda çalışarak geçimimizi sağlıyor. Her zaman iş bulamıyor. Kaymakamlığın yardımıyla ayakta durmaya çalışıyoruz.Hayırseverlerin yardımını bekliyoruz." dedi.

Özürlü çocuğu için hayata tutunduğunu anlatan Karan, şunian söyledi: "Kazadan önce bahçe işlerine giderek çalışıyordum. Şimdi iş yapamıyorum. Ancak özürlü kızım için yaşadığıma seviniyorum. Hastanede yoğun bakımda doktorlara 'Beni özürlü kızım için yaşatin' demişim. Bunu doktorlar kendime gelince söyledi." Boynundan aşağısı felç olan Firdevs Karan, biri özürlü 5 çocuğu ile birlikte hayata tutunmaya çalışıyor. Karan, kaymakamlığın ve hayırseverlerin yardımlarıyla ayakta durduklarını belirtiyor.>Zaman

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

TRAFİK KAZASINDA DOĞRU BİLDİGİMİZ YANLIŞLAR

Sakat kalma ve Ölümlü bir Trafik kazası meydana geldiğinde insanlar genelde mağdur eden tarafa maddi manevi tazminat ( halk dilinde kan parası) davası açarlar. Ancak bu davayı açmaları için kanunda yeri olan %6 ‘lığ harç giderini peşinen ödemeleri gerekmektedir. Mağdur 200 milyarlık dava açılacaksa 12 milyar ve avukatlık masrafı ile birlikte 15.milyar öder. Mağdur olmuş kişi ailesinden birini kaybettiği yetmiyormuş gibi bir de 15 milyar ödemek zorunda kalır. Bu da yetmiyormuş gibi 1 sene ile 5 sene arası mahkeme kapılarında dava sonuçlanıncaya kadar acısını defalarca yaşar, aslında ölümlü trafik kazası olduğu andan itibaren mahkeme açmadan sulh yolu ile zorunlu trafik poliçesinin sigortasından tazminat almaya hak kazanmıştır.

Örneklemek gerekirse normal bir kazada arabanın maddi hasarını eksper denen kişi belirler ve sigortada 1 aylık gibi kısa bir sürede arabanın parasını öder. Ölümlü bir, kazalarda alınacak tazminatın miktarını hesaplayan bu kişi ise aktüeryadır. Kısaca özetlemek gerekirse biz mağdurları doğru yönlendirerek onların istemeyerek yanlış yapıp tekrar mağdur olmalarını engelliyoruz.

Kurumsal bir temel üzerinde inşa edilen TR danışmanlık bir iş sistemine sahip olup resmi bir kurum anlayışıyla iş dağılımını kendi bünyesinde trafik konusunda uzman avukatlar ve sigortacılardan oluşmuş profesyonel bir kadroya sahiptir. Türkiye genelinde ise 1.000 e yakın temsilciyle oluşturduğu birimler, işini bilen uzmanlar tarafından yönetilmektedir. Yüklendikleri sorumluluklar nedeniyle dış firmalarla tamamen yazışmalara ve kayıtlara dayalı görüşmelerini, aynı şekilde kendi aralarında da yürütmekte olan, yönetim ve idare departmanları bir işin kusursuz işlenmesi için tüm birimlerin aynı iş üzerinde bir ekip halinde çalışmasıyla tamamlamaktadır Aralıksız verdiği eğitimlerle çalışanlarını bilgilendirerek sağlıkta ve sigorta da kaza mağdurlarının mağduriyetlerini gidermeyi, aksi durumlarda da oluşturduğu bağlantılarla sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle yardım sağlamayı hedef edinmiştir. Bu hizmetleriyle yurt genelinde ardı ardına kurduğu temsilciliklerle mağdurlara yardımlaşma merkezi haline gelmektir.

TR SİGORTA HUKUK DANIŞMANLIGI

www.trsigortahukukdanismanligi.com

tr@trsigortahukukdanismanligi.com

(0212) 555 5 660 pbx

(0212) 555 5 332

(0542) 278 0 454

(0532) 614 7 710

(0212) 555 5 216 fx

Ads: İzzettin Çalışlar Caddesi No:42/5 Bahçelievler/İstanbul

TR DANIŞMANLIK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
  • Bende Aşırı Hız Sonucu Bu Durumdayım Ve Yazıda Gecen Kişilerde Benim Memleketimdenlermiş Bende Sakarya Akyazılıyım
  • İstanbulda Oturuyorum Buradan Öğrenmiş Oldum Zor Durumdalar Allah Yardımcıları olsun İnşallah

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok zor anne hangi birine yansın herşeye rağmen hayata bi şekilde tutunmaya çalışıyo RABBİM çok büyük sabırlar ve kolaylıklar nasip etsin İNŞALLAH

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap