k@lpsizim_85

112 Acil Servis Doktoruna Suç Duyurusu

Önerilen İletiler

1680.jpg 112 Acil Servis Doktoruna Suç Duyurusu spacer.gif

spacer.gifBalıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaşayan Zehra İşten (35) adlı kadın, evde temizlik yaparken, merdivenlerden yuvarlanarak bacağını kırdı. 112 Acil Servis'i arayan kadın, gelen ambulanstaki nöbetçi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaşayan Zehra İşten (35) adlı kadın, evde temizlik yaparken, merdivenlerden yuvarlanarak bacağını kırdı. 112 Acil Servis'i arayan kadın, gelen ambulanstaki nöbetçi doktorun kendisine ve eşine hakaret ederek, kendisini sedyeye bindirmeyip, kırık ayakla ambulansa kadar yürüttüğünü ve bu yüzden de sakat kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını iddia ederek, Ayvalık Cumhuriyet Savcılığı ve Sağlık Bakanlığı'na suç duyurusunda bulundu.

Zekibey Mahallesi Çeşme Sokak'taki evinde 3 Temmuz günü evinde temizlik yaparken, evde bulunan koltukları dışarıya çıkarmak isterken merdivenlerden yuvarlanan Zehra İşten'in bacağı topuk kısmından kırıldı. Hemen 112 acil servisi aradığını söyleyen kadının küçük kızı, bacağı kırılan Zehra İşten'in tedavisinin yapılmasını sağlamaya çalıştı.

Ancak, mağdur kadının iddiasına göre; 112 Ambulansı ile olay mahalline gelen Doktor Mehmet Dikici, yerde yatan Zehra İşten'e yardım etmek isteyen komşularına; "Ben bunları tanıyorum. Bunlar delidir. Ciddiye almayın" diyerek hakarette bulunduğu ve Zehra İşten'i sedye ile ambulansa götürmek yerine, kırık ayakla yürüttüğü, bunun üzerine eşini kucaklayarak ambulansa götürmek isteyen ayağı kırılan kadının eşi Gültekin İşten'e, "Çekil oradan adi şerefsiz" dediği için Ayvalık Cumhuriyet Savcılığı'na ve Sağlık Bakanlığı'na Doktor Mehmet Dikici hakkında suç duyurusunda bulundu.

Olay günü, 112 acil servisi tarafından götürüldüğü Ayvalık Devlet Hastanesi'nde nöbetçi olan doktorun kırılan bacağına herhangi bir müdahale etmeden, röntgen bile çektirmeden alçıya aldığını belirten Zehra İşten, "Aradan 15 gün geçti ve geçtiğimiz günlerde bacağımda ki alçıyı çıkardılar. Ancak çekilen röntgende topuktaki kırılan kemiklerin kaynamadığı ortaya çıktı. Kırık ilk günkü gibi aynı şekilde duruyor. Hatta uzman ortopedist doktorun söylemesine göre, kırığın bazı noktalarında yanlış kaynamaların olabileceği, bununda sakat kalabilme riski demek olduğunu belirtti. Bana ve eşime hakaret eden ve kırık bacakla koluma girerek beni merdivenlerden ambulansa kadar yürüten, bununla da kalmayıp, tüm bunlara itiraz eden eşim ve bana komşularımızın önünde hakaret eden 112 doktoru Mehmet Dikici'den davacıyım'' diye konuştu. Zehra İşten'in, engelli ve gırtlak kanseri olan eşi Gültekin İşten de eşinin iddialarını onayladı.

Öte yandan, hakkında Ayvalık Cumhuriyet Savcılığı'na ve Sağlık Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunulan 112 doktoru Mehmet Dikici ise, "Zehra İşten ve eşi olay günü alkollüydüler. Zehra hanımın eşi Gültekin bey, 112 ekibi olarak müdahaleye gittiğimizde eşini kucaklayarak ambulansa götürmek istedi. O an, alkollü ve sarhoş olduğu için, buna izin vermedik. Hastayı, hastaneye ulaştırdıktan sonra, Gültekin bey hastane bahçesinde bize belinden çıkardığı bıçakla tehditlerde bulundu. Hastane de o gece nöbetçi polis memuru Gültekin beyin elinden bıçağı aldı. Bizde bu nedenle bu şahıslardan daha önce davacı olmuştuk. Sanırım, buna misilleme yapmaya çalışıyorlar. İddia ettikleri külliyen yalandır" dedi.

Mağdur edildiğini iddia eden Zehra İşten ile Dr. Mehmet Dikici arasındaki davaya ait soruşturmaların Ayvalık Cumhuriyet Savcılığı'nca önümüzdeki günlerde başlayacağı öğrenildi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap