k@lpsizim_85

AB'den SHGM'ye Tebrik Geldi

Önerilen İletiler

AB'den SHGM'ye tebrik geldi

234.jpg

AB'den Engelsiz Havaalanı Projesi'nde SHGM'ye tebrik geldi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün, kısa süre önce başlattığı 'Engelsiz Havaalanı Projesi'ne Avrupa Komisyonu'ndan tebrik geldi.

Projenin başlatılmasının hemen ardından Avrupa Komisyonu Havacılıktan Sorumlu Ulaştırma Direktörü Daniel Calleja tarafından Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru'ya proje hakkında tebrik ve memnuniyetini içeren bir mektup gönderildi.

"Engelsiz" Havaalanı Projesinin başlatılmasını öğrenmekten memnuniyet duyduğunu belirten Direktör Daniel Calleja, seyahatin bir hak olduğunu ve hareket kabiliyeti engel, yaş veya başka faktörlere bağlı olarak kısıtlı kişilere havayolu ile seyahat fırsatı verilmesi gerektiğini belirterek bu girişimin, Türkiye'ye yönelik rotaları daha çekici ve daha çok sayıda yolcu için ulaşılabilir hale getireceğini ifade etti.

Bilindiği üzere kısa bir süre önce yine proje hakkında Genel Müdür Ali Arıduru'ya, Uluslararası Havaalanları Konseyi-Avrupa Genel Müdürü Olivier Jankovec'ten havaalanlarında engelli ve hareketleri kısıtlı yolculara gerekli yardımın sağlanması konusunda Türk otoritesince aranan hedefin kendi hedefleri ile birbirine yakın olduğunu belirten bir teşekkür mesajı gönderilmişti.

"Engelsiz" Havaalanı olarak adlandırılan proje kapsamında, engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara havaalanlarında gerekli kolaylıkların sağlanması amaçlanıyor. Söz konusu proje ile engelli yolcuların, havaalanlarında zorluk yaşamamaları, havayolu ile seyahatlerini güzel geçirmeleri ve kendi başlarına rahatça seyahat edebilmeleri için gerekli alt yapının oluşturulması ve ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Proje çerçevesinde, havaalanında faaliyet gösteren kuruluşların gerekli şartları yerine getirmesinin ardından söz konusu havaalanı SHGM tarafından "Engelsiz" Havaalanı olarak adlandırılacak ve bu kurum ile kuruluşlara hizmet tarifesinde indirimler yapılmak suretiyle teşvikler sağlanacağı duyurulmuştu. Türkiye Turizm

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap