Sumeye

Engeliler Robotik Ayakla Yürüyecek....

Önerilen İletiler

Düşünce ile ghareket ettirilen robotik uzuvlarla, engelliler ya da felçliler yürüyebilecek, engeli olmayanlarsa çok daha ağır yükleri kaldırabilecek.

20090805092920_adasd.jpg

Japon Cyberdyne şirketinin geliştirdiği, HAL ( Hybrid Assitive Limb – Hibrit Yardımcı Uzuv) adı verilen robotik uzuvlar sırt çantası şeklindeki bir güç kaynağından ve bilgisayar sisteminden oluşuyor. 23 kilogram ağırlığındaki mekanizma bel kısmına bağlanarak düşünce gücüyle kontrol ediliyor.

Hareket etmeye karar verdiğimizde, beynimi kas sistemine sinir sinyalleri gönderiliyor. Kas iletilen bu sinyaller aynı zamanda deri üzerinde zayıf izler bırakıyor. HAL, sensörü sayesinde bu sinyalleri alarak robotik ayakların işlemesini sağlıyor ve kişi istediği gibi yürüyebiliyor.

Yaklaşık 2 bin 500 dolarlık değerindeki HAL, sadece engellilere hitap etmiyor. Rehabilitasyon ve fiziksel egzersiz için de kullanılabilen mekanizma, buna ek olarak ağır nesnelerin taşınmasında ve arama-kurtarma operasyonlarında da kullanabilcek.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

sumeye ablam bu yazdıgın haber bizleri çok mutlu eder ama sadece hayaldir bence madi imkansizliklar ceken binlerce felcli var bence kimse sahip olamaz buna sagilarimla bu sadece benim düşüncem ama kusura bakmayin.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap