k@lpsizim_85

Engelsiz Kariyer İş Arayan Engellilerle İşvereni Buluşturuyor

Önerilen İletiler

ENGELSİZ KARİYER İŞ ARAYAN ENGELLİLERLE İŞVERENİ BULUŞTURUYOR

Türkiye'nin engellilere yönelik ilk insan kaynakları portalı Engelsiz Kariyer, engelli iş gücünü şirketlerle buluşturuyor. İŞKUR'a bağlı site, engellilerin kariyer yolculuğuna destek oluyor. Doğru işe doğru insanın yerleştirilmesi şirketler için büyük önem taşıyor, özel istihdam bürolan, doğru işe doğru insanların yerleş- jj tirilmesi amacıyla şirketlere danışmanlık hizmeti veriyor. Engelsiz Kariyer de bu kurumlardan biri. Ancak diğerlerinden farkı işe yerleştirilen kişilerin tamamının engelli olması.

Türkiye' nin ilk engelli aday özgeçmişlerinin yer aldığı veritabanı ile insan kaynakları sektörüne hizmet veren insan kaynaklan ve kariyer portalı Engelsiz Kariyer, 'Başarıya hiçbir şey engel değildir' slogam ile hareket ediyor. 2008 yılında açılan Engelsiz Kariyer, ÎŞKUR'a bağlı özel istihdam bürosu lisansına sahip engellilere yönelik ilk ve tek portal. Nitelikli beyaz yakalı engelli aday sayısının yüksek olduğu portal, sektördeki diğer kariyer siteleri gibi internet üzerinden interaktif hizmet veriyor.

Portalın avantajlarından en önemlisi, bütün engelli gruplarının buradan kolayca hizmet alabilmelerini sağlaması, örneğin, görme engelli bir kullanıcı sisteme giriş yaptığında resimlerin altındaki alttext uygulaması ile portaldan kolaylıkla yararlanabiliyor.

İŞKUR denetliyor

Özel sektörde 50'den fazla personeli olan şirketlerde personel sayısının yüzde 3'ü oranında engelli çalıştırma zorunluluğu var. Ancak engelliler, engel durumları ve eğitim düzeylerine göre doğru pozisyonlarda iş bulmakta zorlanırken, işveren de aradığı kriterlere uygun adaylara ulaşamamaktan şikayet ediyor. Engelsiz Kariyer'in kuruluş amacı da, İK ve kariyer dünyasında engellilerin eğitimlerine, deneyim ve potansiyellerine göre doğru sektörlerde iş olanaklarına kavuşmalarım, fırsat eşitliği ve doğru ücret politikası gibi önemli konuların geliştirilmesine katkı sağlamak.

Kimi işverenin işyerinde engelli görmek istemediği için sadece sigortasını ve maaşını ödeyerek engelli kadrolarını doldurduğunu söyleyen portahn kurucusu ve yöneticilerinden Mehmet Kızıltaş İŞKUR'un engelli personelin işe girişini kayıt altına aldığını ve belli zamanlarda denetleme yaptığını söyleyerek şirketleri uyarıyor.

Engelsiz Kariyer'in Genel Müdürü Hasibe Kızıltaş, sahip oldukları 10 milyon engelli yakını ve 30 milyonu bulan engelli potansiyelleri ile tüm birimlerle işbirliği halinde olduklarını belirtiyor ve ekliyor: "Firmaların istediği nitelikli ve doğru engelli adaylara en kısa sürede kolayca ulaşabiliyoruz. Bankacılık, inşaat, perakende, ilaç, sigortacılık ve ağır sanayi alanlarında engelli istihdamında ciddi açıklar var. Ancak kimi firmaların, engelli adaylar için doğru pozisyon oluşturulması ve engelli adayın yapacağı görevlerle devamlılık ve verimlilik sağlanması hedeflenmeden ilan vermesi sorun yaratıyor. Bu konuda da işvereni yönlendiriyoruz."

Eğitim de veriliyor

Portal yöneticileri ayrıca Engelsiz Kariyer Akademi başlığı altında 'İK'da Çırak Aranıyor' adlı eğitimler de düzemiyor. Eğitimde özellikle İK yönetici ve uzmanlarının iş görüşmeleri sırasında insan kaynaklarında engellilerle doğru iletişim metodları gibi ülkemizde ilk kez gündeme getirilen bilgiler anlatılıyor. Bu eğitim, özellikle iş görüşmeleri sırasında mülakatçıların engellilerle doğru iletişim kuramamaları sebebiyle yaşanan iletişim kazalarım önlemek amacıyla geliştirilmiş.

Türkçe karşılığı 'iş yerinde duygusal saldırı' olan mobbing'le ülkemizdeki engelli çalışanların da sıkça karşılaştığını söyleyen Engelsiz Kariyer yöneticileri, bu konuda da engellilere destek vermek ve bilinçlendirmek amacıyla portala mobbing destek bölümü eklemişler. Bu bölüm özellikle engellilerin bilinçlenmeleri ve mücadele etmeleri için kurulan bir destek sistemi. Engelli çalışanlar mobbing'e uğradıklarını düşündüklerinde Engelsiz Kariyer portalına ya da Mobbing Destek Birimi'ne öncelikle e-posta ya da telefonla ulaşıyorlar. Psikolog, hukukçu ve uzmanlardan oluşan bir kadro, engelliyi dinleyerek öncelikle yaşadıkları durumun mobbing olup olmadığına karar veriyor. Mobbingle karşı karşıya olduğu anlaşıldığında da bir araya gelinerek sonuca ulaşüıncaya kadar destek veriyorlar.

Engelliler İK ve kariyer portalına www.engelsizkariyer.com web adresinden ulaşabilir, özgeçmişini portala ekleyerek firmalarınkendilerine ulaşmalarını sağlayabilirler.

>Sabahİşteİnsan

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Çok güzel bir sistem hatta geç kalınmıs ben bu sistem sayesinde girdim işe bunu tophane özürlüler merkezi yapıyordu bir kordinasyon kurmuşlardı iş arayan engelliler ve engelli işçi arayan şirketler aracılığını yapıyorlardı …

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap