Guest DOĞRU YOL

Makarna Tarifleri...

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

imperiaflex_0_0_10.jpg

ACI SOSLU MAKARNA

Malzemeler:

1 paket makarna

4 diş sarımsak

2 acı sivribiber

2 acı kırmızıbiber

Yarım demet maydanoz

1 tatlı kaşığı tozşeker

5 çorba kaşığı sıvıyağ

4 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi

2 su bardağı su

Tuz

Hazırlanışı:

* Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Üç kaşık sıvıyağ ekleyip harmanlayın.

* Sos için; sarımsak ve biberleri temizleyip kıyın. Bir tavaya su, sirke, şeker, tuz, sarımsaklar ve biberleri ilave edip 5 dakika orta ateşte pişirip ocaktan alın. Maydanozları temizleyip kıyın. Maydanoz ve kalan sıvıyağı sosa ekleyip karıştırın.

* Hazırladığınız biberli sosu makarnanın üzerine gezdirin. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest DOĞRU YOL

imperiaflex_0_0_10.jpg

HAVUÇLU MAKARNA

Malzemeler:

1 paket kalem makarna

2 havuç

2 domates

Yarım demet maydanoz

1 soğan

40 gr margarin

1 çay bardağı su

Tuz

Hazırlanışı:

* Soğanları soyup ince ince doğrayın. Domatesleri dilimleyin. Havuçları temizleyip verev dilimler halinde doğrayın. Maydanozu temizleyip dal dal ayırın, yarısını kıyın.

* Margarini tavada eritip soğanı kavurun. Havucu ekleyip sote edin. Domates, su ve 1 tutam tuz ekleyip havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

* Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzün. Havuçlu karışımı ekleyip harmanlayın. Kıyılmış maydanozla ve maydanoz dallarıyla süsleyip servis yapın.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest DOĞRU YOL

imperiaflex_0_0_10.jpg

TAZE SOĞANLI VE SAFRANLI MAKARNA

Malzemeler:

1 paket yumurtalı erişte

2 dal taze soğan

2 dal taze sarımsak

4-5 dal maydanoz

2 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi

1 tutam safran

1 havuç

Tuz

Hazırlanışı:

* Taze soğan ve sarımsakları temzleyip beyaz ve yeşil kısımlarını ince ince doğrayın. İkisini de bir kaseye alıp elinizde ovarak halka halka ayırın. Maydanozu temizleyip robotta kıyın.

* Margarini tencereye alıp kısık ateşte eritin. Soğan ve sarımsağı ilave edin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ateşten alıp ceviz içi, maydanoz ve 1 tutam tuz serperek karıştırın.

* Ayrı bir tencerede suyu kaynatın. Kaynar suya tuz ve safran ekleyip makarnayı haşlayın. Süzüp kavurduğunuz soğanlı karışıma ekleyin ve malzemeler birbirine karışıncaya kadar harmanlayın.

* Havucu temizleyip sebze soyucu ile uzun şeritler halinde doğrayın. Teflon tavaya alıp rengi dönünceye kadar sote edin. Makarnayı servis tabağına alıp üzerini havuçla süsleyerek servis yapın.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest DOĞRU YOL

imperiaflex_0_0_10.jpg

ZEYTİNLİ VE DOMATES SOSLU SPAGETTİ

Malzemeler:

1 paket spagetti

Yarım demet maydanoz

Yarım kg domates

6-7 çarliston biber

3 çorba kaşığı sıvıyağ

2 diş sarımsak

Tuz, karabiber

1 çorba kaşığı biber salçası

10-15 siyah zeytin

Hazırlanışı:

* Çarliston biberleri temizleyip ince halkalar halinde doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Sıvıyağı tavada kızdırıp biberleri soteleyin. Domates, sarımsak, biber salçası, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp halka halka dilimleyin. Domates sosuna ekleyin. Maydanozu temizleyip kıyın. Sosa ilave edip tavayı ocaktan alın.

* Spagettiyi tuzlu kaynar suda haşlayın. Süzgeçte suyu iyice süzüldükten sonra geniş bir kâseye alın. Sosu ekleyip harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest DOĞRU YOL

SUCUKLU SEBZELİ MAKARNA

Malzemeler :

Yarım paket sucuk

1 paket spagetti

1 soğan

1 havuç

1 kase konserve bezelye

2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

1 çorba kaşığı margarin

Tuz

Hazırlanışı :

Zarı soyulmuş olan sucuğu ortadan ikiye kesip ince ince dilimleyin. Soğan ve havucu temizleyip küp şeklinde doğrayın ve havuçları tuzlu suda haşlayıp süzün. Makarnayı bol tuzlu suda haşlayıp daha sonra süzün. Margarini tavada eritip sucukları hafifçe kavurun. Soğan ve havucu ekleyip 2-3 dakika karıştırın. Bezelye ve 1 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kapağı kapalı 10 dakika pişirin.Makarnayı hazırladığınız malzemeyle karıştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynir koyarak sıcak olarak servis yapın.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest DOĞRU YOL

ISPANAKLI MAKARNA

Malzemeler :

350 gr. ıspanak

140 gr. şerit makarna

30 gr. margarin

2-3 diş sarımsak

5 yemek kaşığı zeytinyağ

1-2 yamek kaşığı limon suyu

Muskat

Karabiber

Tuz

Hazırlanışı :

Ispanakları yıkayın ve suyunu süzün. Sarımsağı ayıklayın, dilim dilim doğrayın.Makarnayı iki yemek kaşığı zeytinyağ ilave ettiğiniz tuzlu suda haşlayın. Diğer tarafta sarmısakları margarin ve kalan zeytinyağda altın sarısı kavurun.Makarnaları suyu ile birlikte süzgeçteki ıspanakların üzerine bolşaltın ve süzün.

Makarnanın sıcaklığı ile yumuşayan ıspanaklı makarnayı kavurduğunuz sarmısaklarla karıştırın. Tuz, karabiber, muskat ve limon suyu ile tatlandırıp hemen servis yapın. Afiyet olsun…

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest DOĞRU YOL

MAKARNA SALATASI

Malzemeler :

* yarım p.makarna

* kekik

* maydanoz

* roka

* kıvırcık

* mor soğan

* çeri domates

* biber

* mısırözü yağı

* tuz,karabiber

Hazırlanışı :

İlk olarak makarnaları az su ile pişirin. Pişince süzgece alarak üzerine soğuk su gezdirin.Salata kısmı için domatesleri, biberleri ve mor soğanı doğrayın. Üzerine makarnaları ekleyerek karıştırın. Tuzunu ve zeytinyağını da ekleyin. Yeşilliklerle servis yapın.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest DOĞRU YOL

PATLICANLI MAKARNA

MALZEMELER

3 adet orta boy patlıcan

350 gram düdük makarna

1/3 su bardağı un

7 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)

küçük boy mozzarella (veya dil peyniri)

Rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar)

1 su bardağından biraz fazla süt

tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları soyun, yıkayıp boylamasına dilimleyin. Bir süzgece koyup tuzladıktan sonra yarım saat kadar patlıcan acı suyunu bırakana kadar bekleyin. Mozzarella (veya dil peynirini) zar şeklinde doğrayıp biraz süzgeçte bırakın. Daha sonra patlıcanları yıkayın, kağıt havluyla kurulayın ve grillde ya da iyice kızdırılmış bir tavada kızartın.

İki çorbakaşığından biraz fazla tereyağı ya da margarin, süt ve unla beşamel sos hazırlayın. Tuz ve biber ekleyin. Tuzlu bol suda, diri kalacak kadar haşladığınız makarnayı süzün. Beşamel sosu makarnanın üzerinde gezdirin. Üstüne, mozzarella ya da dil peynirini ve kızartıp şeritler halinde doğradığınız birkaç patlıcan dilimini koyun.

Yağlanmış bir fırın kalıbına, sırayla bir kat patlıcan dilimi, bir kat makarna döşeyin. Makarayı koyduktan sonra üzerine rendelenmiş parmezan peyniri veya eski kaşar serpip birkaç parça tereyağı ya da margarin koyun. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar bırakın.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest DOĞRU YOL

FIRINDA TAVUKLU MAKARNA

Malzemeler:

1 paket çubuk makarna

1 lt. süt

5 yemek kaşığı sıvıyağ

4 yemek kaşığı un

2 yumurta

1 doğranmış tavuk budu

1 küçük kurusoğan

Yeteri kadar tuz

Yapılışı:

Soğanı rendeleyip suyunu iyice sıktıktan sonra tavuk eti ve bir yemek kaşığı sıvıyağla birlikte tavaya alıyoruz. Etler suyunu iyice çekene kadar kavurup, tuzunu ekleyip ocaktan alıyoruz.Derin bir tencerede çubuk makarnamızı tuzlu suda kırmadan haşlıyoruz ve süzüyoruz.Diğer taraftan beşamelimizi hazırlıyoruz. Bir tencerede 4 yemek kaşığı yağımızla unu hafifçe kavuruyoruz. Karıştırmaya ara vermeden soğuk sütümüzü ekliyoruz. Kaynayınca ocaktan alıyoruz. Bir kasede yumurtaları çırpıyoruz. Beşamelimizden kaşık kaşık alıp yumurtaya ekleyip ısınmasını sağlıyoruz. Isınınca beşamele ekleyip iyice karıştırıyoruz. Tavuk etini ve tuzumuzu da ekleyip, haşladığımız makarnayla tamamını karıştıyoruz. Yağladığımız borcam tepsiye döküyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun…

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest DOĞRU YOL

MANTARLI MAKARNA

Malzemeler:

1 paket domatesli makarna

10-12 adet mantar

1/2 kase çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin

1 adet soğan+3 diş sarmısak

2 adet sivribiber

1 adet kırmızı biber

2 adet domates

1 yemek kaşığı nişasta veya un

1 yemek kaşığı fesleğen ve kekik

5 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Yapılışı:

Makarnayı kaynar tuzlu suda 10-15 dakika haşlayıp süzün. Mantar, zeytin, kırmızı biber ve sivribiberleri ince kıyın. Soğan ve sarmısağı doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Soğan, sarmısak ve biberleri hafif kavurun. Mantar ve zeytinleri ilave edin. Domatesleri katın. Nişastayı üzerine serpip tuzunu ekleyin. Makarnayı servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sos döküp kekik ve fesleğen serpip servis yapın.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap