k@lpsizim_85

2 Bin 400 Kişiye Burs Sağlıyorlar

Önerilen İletiler

2 bin 400 kişiye burs sağlıyorlarspacer.gif

spacer.gifDilek Sabancı, 10 yıl sürecek bir proje kapsamında turizme ara eleman yetiştirmek için 2 bin 400 öğrenciye burs vereceklerini söyledi.

Vista Turizm Yön. Kr. Bşk. Yrd. Dilek Sabancı, NTV'de Gülay Afşar'ın sunduğu "Haber Merkezi Haftasonu' programının konuğu oldu.

Bir çok sosyal sorumluluk projesinde yer alan Dilek Sabancı, bu konuda New York ve Chicago'da sosyal sorumluluk konularında özel dersler aldığını ve sertifikaları olduğunu belirterek "Bu konuyu çok seviyorum ve bu konuda çalışmayı çok seviyorum. Kendimi daha çok bu konulara yönlendirdim ama tabi ki ticari aktiviteleri de seviyorum" diye konuştu.

Babası Sakıp Sabancı'nın da "Ben sadece işadamı değilim, sadece param yok. Sosyal kişiliğimle de ön plandayım, sosyal sorumluluk projeleriyle de ön plandayım" dediğini anlatan Dilek Sabancı, "İkisi birbirini tamamlıyor. Para kazanıyorsunuz, kazandığınız parayla da belirli sosyal sorumluluk projelerine yatırım yapıyorsunuz ki bir yerde geri vermiş oluyorsunuz. Bu topraklarda kazandığımızı bu topraklara geri vermek rahmetli dedemin lafıdır" şeklinde konuştu.

Bu kapsamda, 10 yıllık bir sosyal sorumluluk projesine de imza atan Dilek Sabancı, turizm ve seyahat acentası konusunda 20 yıl çalıştıktan sonra bu sektöre yatırım yapmayı düşündüklerini ve büyük bir kutlama yapmak istediklerini ve yeni bir proje oluşturma fikrinin doğduğunu anlattı.

TURİZM SEKTÖRÜNE KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRECEKLER

2 bin 400 öğrenciye burs vermeyi amaçlayan projenin turizm otelcilik sektörüne yeni çalışanlar kazandıracağını ifade eden Dilek Sabancı, "Yaptığımız işle de çok bağlantılı. Turizm ve Otelcilik sektörüne eleman yetiştirmek. Şu anda benimle 150 kişi çalışıyor. Büyürse en fazla 200-250 olur. Dolayısıyla 2 bin 400 kişi hiç bir zaman olmaz, seyahat acentası olarak. Çünkü otel olduğu zaman bu sayılar daha yükselir. Onun için biz piyasaya eleman yetiştirmek için düşündük" açıklamasını yaptı.

Dilek Sabancı, proje kapsamında Turizm Otelcilik Meslek Liseleri'nden sonra turizm konusunda okumak isteyen, 2 yıllık ara eleman yetiştirmek konusunda burs verdiklerini ifade etti. 2 yıllığa vermelerinin nedeninin de daha fazla insana ulaşmak olduğunu vurgulayan Dilek Sabancı, "Halbuki 4 yıllık verdiğimiz zaman daha az kişiye burs vereceğiz.Yılda en az 120 kişiye burs veriyoruz. Zaten turizm ve otelcilik konularında toplam 540 öğrenci okuyormuş. Biz 120 kişisine verirsek en azından üçte birine veriyoruz ki bu da önemli bir rakam" şeklinde konuştu.

Proje için 4,5 milyon TL ayırdıklarını da sözlerine ekleyen Dilek Sabancı, 10 yıl olarak planladıkları projenin başarılı gitmesi halinde uzatma imkanları da bulunduğunu belirtti.

ENGELLİ İŞSİZLERİ UNUTMAYALIM!

Bu arada engellilerle ilgili çeşitli projelerde de yer alan Dilek Sabancı, Türkiye'deki 6,5 milyon işsizin yanısıra engellilerin de iş konusundaki sıkıntılarını dile getirdi.

Korumalı mesleki rehabilitasyon merkezlerinin açılması gerektiğine vurgu yapan Dilek Sabancı, "Engellilere istihdam yaratılması da bu da ayrı bir problem. Normal işsizlerimiz var. Bir de engelli işsizlerimiz var" diye konuştu.

Engellilerle ilgili her şirketin yüzde 3 engelli çalıştırması gerektiğine dikkat çeken Dilek Sabancı, çalıştırılmaması halinde cezalar ödendiğini ve oluşturulan fonda toplanan bu paraların da engellilere aktarılmadığını belirterek "Bütçe açıklarına ve diğer konulara gidiyor. Engellilerle ilgili desteğe gitmiyor" dedi.

Televizyon Gazetesi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap