k@lpsizim_85

Dünya Şampiyonası'na Amputeli Oyuncuları Veda Mı Edecek?

Önerilen İletiler

DÜNYA ŞAMPİYONASI'NA AMPUTELİ OYUNCULAR VEDA MI EDECEK?

Dünya Şampiyonası'na hazırlanan Milli Takım oyuncuları, Teknik Direktör Halil İbrahim Köprülü'nün görevden alınmasını istedi. Federasyon ise şikayet dilekçesini geri almayan 10 sporcuyu Disiplin Kurulu'na sevketti. Dünya Şampiyonasına hazırlanan Arnpute Futbol Milli Takımı oyuncuları, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'na dilekçe vererek Milli Takım Teknik Direktörü Halil İbrahim Köprülü'nün görevden alınmasını aksi halde milli takımda oynamayacaklarını, lige katılmayacaklarını belirttiler.

Federasyon Başkanı Mustafa Veysel Gürpınar saatlerce toplantı yaptığı sporcuları ikna edemeyince dilekçelerini geri almayan 10 oyuncuyu Disiplin Kuruİu'na sevketti. Böylece Dünya Şampiyonası için kadro oluşturamama tehlikesi gündeme geldi.

Hoca takibe alınacak

Dünya üçüncüsü ve Avrupa ikincisi olarak dikkatleri üzerine çeken ve daha çok gazilerden oluşan Milli Takım'da bulunan 15 sporcu, 2008 Avrupa Şampiyonası'ndan bu yana sıkıntı yaşadıkları Köprülü'nün görevden alınması için gerekçe olarak teknik ve taktik yetersizliğini, ödül için takımı yanlış yönlendirmesini, kendileri protezli olarak üç dört kişilik odalarda sıkışık durumda kalırken onun plazmalı süit odalar talep etmesini, yakışıksız tavır ve davranışlarını gösterdi. Çoğu kulüplerinde yönetici ve delege olan sporcular, durumun değişmemesi halinde maçlara çıkmamavı ve lige katılmamayı düşündüklerini de belirttiler.

Bu sorunla ilgili olarak elinden geleni yaptığını belirten Federasyon Başkanı Gürpınar, "Bu hoca biz seçilmeden görevdeydi. Kendileriyle iki kere 12 saat süren toplantılar yaptım. Kimse inkar edemesin diye kameraya aldırdım. Toplu dilekçenin suç olduğunu, vazgeçmelerini istedim. Dört gün süre verdim. Tavırlarında bir değişme olmadı, iddialar hakkında bir sonuca varmak için hocayı takip etmek gerekir. Milli Takımın sekiz ayda kaç kere biraraya geldiği belli, izlenir, sıkıntı olduğu anlaşılırsa teknik kurul gereğini yapar. Ama sporcular istedi diye böyle bir sistemsizliğe izin vermeyiz, geri adım atmayız. Dilekçesinden vazgeçmeyen 10 arkadaş hakkında işlem başlatıldı. Şu anda herhangi bir ceza söz konusu değil. Ama bu vüzden takım oluşturamazsak Dünya Şampiyonasına da katılmayız. Bu işin ampute futbolda söz ve para sahibi olma çabasıyla ilgili olduğuna inanmaya başladım. Bana hoca niye maaş alıyor da biz almıyoruz bile dediler. Bu sadece teknik kadro sorunu değil" dedi.

Kamp yeri değişti

Bu arada Milli Takımın Dünya Şampiyonası hazırlıkları için Ankara'da güreş vakfına ait Spor Park Oteldeki kampın top oynayacak saha olmaması nedeniyle bir işe yaramadığı ve erken bitirildiği öğrenildi. Yakındaki başka bir otele aktarılan kafilenin, burada da toprakta çalışmak zorunda kaldığı ifade edildi.>Milliyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap