k@lpsizim_85

İsmail Ar Başarılı Şampiyonluklara Koşan Bir Basketbolcu

Önerilen İletiler

BAŞARILI BASKETBOLCUNUN YAŞAMI ŞAMPİYONLUKLARA KOŞUYOR

Depremden sonra sakat kalan İsmail Ar, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile hem Avrupa hem de kıtalararası dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Marmara Depremi'nin geride bıraktığı aalara rağmen hayata küsmeyen insanlar da var. Yalova'da enkaz altında kalarak tekerlekli sandalyeye mahkûm olan İsmail Ar (24), yaşama sıkı sıkıya bağlanan depremzedelerden sadece biri. Felakette Ar'ın içinde bulunduğu Kazımiye köyündeki iki katlı ev tamamen çöktü. Göçüğün altında kalan gencin beli kırıldı ve belden aşağısı felç oldu. Ar, tekerlekli sandalyeye mahkûm olmasına rağmen hayattan kopmayarak liseyi bitirdi.

2004'te Sakatlar Demeği aracılığıyla basketbol oynamaya başladı. Yalova Ortopedikler Spor Kulübü'nde forma giyen genç, 2005'te gösterdiği performansla Tekerlekli Sandalye Basketbol Ümit Milli Takımı'na çağrıldı. Başanlı sporcu, geçen yıl Galatasaray'a transfer olarak bu takımla hem Avrupa hem de kıtalararası dünya şampiyonluğuna ulaştı. Halen Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nda oynayan Ar, hayata küsmeyip bir hedef belirleyerek basamaklan tek tek çıktığını vurguluyor.>AA

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap