k@lpsizim_85

Kayseri'deki Kiracı Engellilerin Yeni Ev Mutluluğu

Önerilen İletiler

KİRACI ENGELLİLERİN YENİ EV MUTLULUĞU

Kayseri'de bedensel engellileri ev sahibi yapmak amacıyla kurulan Anadolu Engelliler Kenti Konut Kooperatifi, Mimarsinan mahallesinde yaşama geçirilen 1000 konutluk projenin temellerini attı. 2 bin TL peşinat, 250 TL aidat ödemesiyle sunulan konutların 5 yıl içinde teslim edileceği bildirildi.

Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılıç, bedensel engelli vatandaşları ev sahibi yapmak için Anadolu Engelliler Kenti adıyla bir kooperatif kurduklarını belirtti. Kılıç, engelliler için yapılacak konutların Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) proje örnekli olduğunu ve konut içinde bakım merkezi spor alanları, sağlık merkezleri ve çocuk oyun alanlarının bulunacağını söyledi. Evleri üyelerine en geç 5 yıl içinde teslim etmeyi planladıklarını belirten Kılıç şunları söyledi: "Engelli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için Anadolu Engelliler Kenti'ni kurduk. Mimarsinan Mahallesi Bahçelievler Sokak'ta 1000 konutluk projenin temelini attık. Ödeme koşullarında da gayet cazip imkanlar sunduk. Engellilerimiz konutlar için 2 binTL peşinat, ayda 250 TL aidat ödemesi yapacaklar. Aidatlar her yıl belirlenen asgari ücretin yarısı kadar yükseltilecek. 5 yılın sonunda evine oturmaya başlayacak olan engelliler, dairelerini 10 yıl süreyle satamayacak." dedi.

Kas erimesi sonrasında tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan ve 22 yıldan beri kiracı olarak hayatını sürdüren Mustafa Kocaoğlu, uzun yıllar sonra ev sahibi olmaya yaklaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Yıllar sonra dernek sayesinde ev sahibi olacağını söyleyen 3 çocuk babası Kocaoğlu, "Bu günleri hayal bile edemezdim. Derneğimiz sayesinde ev sahibi olacağım. Emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum" diyerek dua edip gözyaşı döktü.>CHA

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap