k@lpsizim_85

İzmir'de Engellilere Özel Proje

Önerilen İletiler

13 Temmuz’da başlatılan proje çalışmalarının İzmir merkez, Torbalı, Tire, Kemalpaşa ve Aliağa’da yürütüleceği ve 9 ay süreceği belirtildi.

EGE Çağdaş Eğitim Vakfı, ortopedik engellilerin 4857 sayılı iş kanunu çerçevesinde kurumların engelli çalıştırma zorunluluğu yasası gereğince ortaya çıkan istihdam olanağından yararlanabilmeleri için bilişim uzmanı eğitim projesine başlıyor.

Sorunun çözümü

İzmir Kalkınma Ajansı’nın Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Halk Eğitim Merkezi ortaklığında gerçekleştirilecek projenin hedefinin, ortopedik engellilerin bilişim teknolojileri konusunda uzman olarak yetiştirilmesi ve istihdama kazandırılması, aynı zamanda engellilerin istihdama ilişkin sorunlarının çözümünde sürdürülebilir bir sistem olarak engelli insan kaynağı istihdam ofisi oluşturulması olduğu belirtildi.

Bilgi için numaralar

Geçen 13 Temmuz’da başlatılan proje çalışmalarının İzmir merkez, Torbalı, Tire, Kemalpaşa ve Aliağa’da yürütüleceği ve 9 ay süreceği belirtildi. Proje süresince 24 ortopedik engellinin bilişim teknolojileri ve kişisel gelişim konularında eğitilmeleri ve proje sonunda 6’sının istihdamının sağlanması hedefleniyor. Eğitim programından yararlanmak isteyenler Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın 0 232 425 97 97 numaralı telefonundan bilgi alabilecek.

Hürriyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap