BlueLife

Denizli'de 450 Kişiye Evde Tedavi Hizmeti Veriliyor

Önerilen İletiler

Denizli Devlet Hastanesi Evde Bakım Birimi, 450 hastayı evinde tedavi ediyor. Yaklaşık iki yıl önce hizmete başlayan brim, yatağa bağlı olan yaşlı, engelli ve kronik hastalara yardımcı oluyor. Geçen yıl 585 kişinin yararlanmak istediği Evde Bakım Birimi'ne, bu yıl 935 kişi başvurdu. İncelemelerden sonra 450 kişinin faydalanabileceği, geri kalan 485 kişininse gereken şartları taşımadığı belirlendi. Evde Bakım Birimi sorumlu hekimi Dr. Ramazan Işık, yatağa bağımlı olmayan, hastaneye gelebilecek kişilerin değerlendirme dışı bırakıldığını söyledi. Hastanın Evde Bakım Birimi'nden yararlanabilmesi için kesinlikle Denizli Belediyesi sınırları içinde ikamet etmesi, yatağa bağımlı ve tuvalet ihtiyacını dahi gideremeyecek durumda olması gerektiğini belirten Dr. Işık, "Mesela yaşlılığa bağlı alzhaimer ve felç gibi hastalıkları olanlara bakılıyor.

 Ayrıca kronik hastalığı olan ve devamlı hastanede kalamayan ya da geçici bir süre yürüyemeyenleri değerlendirmeye alıyoruz. Kaydını yaptığımız hastaların rutin muayeneleri, kan tahlilleri, EKG ve diğer tetkikleriyle idrar sondası takılması, yara pansumanları yapılması, devamlı kullandıkları ilaçların reçetelendirilmesi ve rapor yenilenmesine yardımcı oluyoruz." dedi. 
  Kayıtlı hasta sayısının artması dolayısıyla birim bünyesinde yeni bir ekip daha kurulduğunu ifade eden Işık, ayrıca hizmetlerin kolaylaşması ve hastaneye getirilmesi gereken ağır hastalar için İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Sağlık ile irtibat kurularak, sağlık kuruluşlarına nakil sağlandığını sözlerine ekledi.

 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap