Guest DOĞRU YOL

Ömer'in İlk Adımları....

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

68758913.jpg

Özürlü Çocuklar Sportif Beceri Koordinasyon Eğitimi Projesinin (SBK) ilk grubunda eğitim alan Ömer Bakır 15 yaşında. Spastik ataksi olan Ömer, merkezimize ilk muayeneye tekerlekli sandalyesi ile gelmişti. O zaman da oturduğu yerden gülücükler saçan Ömer, hiçbir dersi aksatmayarak bir buçuk ayı geride bıraktı.

Şu an destekli dahi olsa yürüyebilen Ömer’in annesi Sema Hanım ile konuştuk.

Ömer’in rahatsızlığı nedir? Rahatsızlığı ile ilgili gördüğü bir tedavi var mı?

Ömer spastik ataksi. Buradaki programa başlamadan önce haftada bir gün 45 dakika rehabilitasyon hizmeti alıyordu. Bizim de takibimiz ve çabamızla onu yoğun şekilde çalıştırdığımız sürece iyi sonuçlarını görüyorduk. Ama artık bizlerin de sağlık sorunları ortaya çıktı, eşim de ben de boyun fıtığıyız. Kendi sağlık problemlerimizden dolayı Ömer’in de eğitimini elimizde olmadan biraz aksattık.

Merkezimizdeki eğitim çalışmalarından sonra Ömer’de ne gibi bir değişiklik gözlemlediniz?

Program kapsamında haftada 3 gün bir buçuk saat dolu dolu çalışıyor. Daha evvel aldığı 45 dakikalık rehabilitasyon eğitimleri birebirdi. Burada diğer çocuklar ile grup terapisi aldığı için çok mutlu oluyor, hareketleri seçerek, oyun sanıp yapıyor. Normalde tek başına olunca hareketleri yapmamak için inatlaşıyordu. Merkeze severek geliyor ve mutlu ayrılıyor.

Eğitimler sonrasındaki gelişmelere örnek verebilir misiniz?

Geçenlerde evde bir saatliğine yalnız kalmak zorunda kaldı. Bu arada tuvalet ihtiyacı doğuyor. Emekleyerek banyoya kadar gidiyor. Kapının kulpundan destek alarak peteklere tutunuyor ve ihtiyacını gideriyor. Daha sonra ablasını görüyor ve ona diyor ki “Ben tuvaletimi yaptım”. O da altına yaptığını sanıp “ Sen üzülme ben temizlerim” diyince “yook ben kendim yapabildim” diyor. Biz o gün ailece inanılmaz mutlu olduk.

Çok güzel bir gelişme bu, değil mi?

Kesinlikle. Bu program daha önce uygulansa idi emimin çocuğum şu an desteksiz yürüyor olurdu. Ama zararın neresinden dönersek kârdır diyorum.

Bizimle duygularınızı paylaştığınız için teşekkür ediyoruz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Süreklilik çok önemli. Bu programın devam etmesini istiyoruz. En azından çocuklarımız kendi ihtiyaçlarını giderecek pozisyona gelsinler, kimseye muhtaç olmasınlar. Onların mutluluğu hepimizin mutluluğu.

Teşekkür ediyoruz

Ben teşekkür ederim.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap