BlueLife

Engelli Gençler İçin ''Düşler Akademisi''...

Önerilen İletiler

Engelli gençler için Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) işbirliğiyle oluşturulan, ''Düşler Akademisi''nin tanıtımı yapıldı.Türkiye Vodafone Vakfı'nın maddi desteğiyle hayata geçirilen ve Beşiktaş Belediyesi tarafından tahsis edilen atölyelerde eğitim verecek olan ''Düşler Akademisi'' projesinin, Otto Santral İstanbul'da yapılan tanıtım toplantısında konuşan AYDER Yönetim Kurulu Başkanı ve akademi koordinatörü Ercan Tutal, öncelikli hedeflerinin engelli gençlere sanatın kapısını açmak olduğunu bildirdi. 'Sanat dünyasının yeni yıldızları Düşler Akademisi'nde yetişecek'' diyen Tutal, akademide, engelli gençlere ücretsiz olarak kültür ve sanat eğitimi verileceğini ifade etti.



  Uluslararası bir sosyal sorumluluk projesi olan ''Düşler Akademisi''nin vokal, ritm, dans, film, fotoğraf, DJ, enstrüman, resim ve tasarım atölyelerinden oluştuğunu belirten Tutal, akademinin amacının atölye eğitimini tamamlayan engellileri, branşlarında iş edinebilecek yetkinliğe kavuşturmak olduğunu vurguladı.
  BM Engellilik Sözleşmesi'ni imzalayan Türkiye'de nüfusun yaklaşık yüzde 15'inin engelli olduğunu anlatan Tutal, bu oranın yüksek olmasına rağmen yeterli sosyal yaşam çözümlerinin bulunamadığına işaret etti.
  UNDP Türkiye Temsilcisi Hansın Doğan da ''Düşler Akademisi''nin Türkiye'de bir ilke imza attığını belirterek, ''Akademinin birincil amacı, engelli vatandaşların olmaları gerektiği yer ile bulundukları yer arasındaki uçurumu ortadan kaldırmak için ciddi ve kalıcı çözümler üretip uygulamaktır'' dedi.
  Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da projeye mekan anlamında destek vereceklerini kaydederek, atölye mekanlarının engelli katılımcıların standartlarına uygun olduğunu ve belediye olarak projeye tahsis edilen mekanların engelli dostu olmasına özen gösterdiklerini söyledi.
  Bu arada, akademiye başvuruların internet üzerinden doldurulacak formlarla yapılacağı, gerekli değerlendirmelerin ardından öğrenci kabullerinin gerçekleştirilerek, derslere 15 Kasımda başlanacağı bildirildi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest sarcak

güzel bir gelişme.teşekkür ediyorum tüm ilgililere.

herşey hayalgücü çok önemli özelliklede sanat e teknolojide.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap