k@lpsizim_85

Engelli Kıza Eziyete Devlet el Koydu

Önerilen İletiler

Engelli kıza eziyete devlet el koydu

0,,1214459_4,00.jpg

Almanya'nın doğusunda bir köyde sakat çocuklarını 9 yıl boyunca eve hapseden Alman çift hakkında soruşturma başlatıldı. Ev hapsinden ilgili gençlik dairesinin haberinin olduğu iddiası tartışmanın çerçevesini büyüttü.

Olay, yetkililerin verdiği bilgiye göre şöyle gelişti: Kimliği gizli tutulan üç çocuklu aile, yaklaşık 9 yıl önce Berlin'den 350 haneli Lübbenow köyüne taşındı. İşsizlik yardımıyla geçimini temin eden anne-baba, iki kızını okula gönderirken akıl sağlığı yerinde olmayan kızlarını evin bir odasına kapattı. Kızın dış dünyayla temas kurması engellenirken okula gitmesine de izin verilmedi.

Bakımsız durumda bulundu

Olay, 15 Haziran'da bir komşularının polise başvurmasıyla ortaya çıktı. Hala altı bağlanan 13 yaşındaki kız çocuğu hastaneye kaldırıldı. Soruşturma başlatan savcılık, kızın yıllardır evde kapalı tutulmasının sağlık durumunu nasıl etkilediğini araştırıyor. Soruşturmayı yürüten Neuruppin Başsavcısı Jürgen Schiermeyer, “kızı son derece bakımsız bir durumda bulduklarını” söyledi.

Olay yalnızca kimliği gizli tutulan ailenin değil, yıllardır yanı başlarında yaşanan olayı görmeyen ya da aldırış etmeyen Lübbenow köyü sakinlerini ve görevi çocuklarla ilgilenmek olan gençlik dairelerinin konumunu da gündeme getirdi. Kaymakam Klemens Schmitz, ilgili gençlik dairesinin yıllardır olaydan haberi olduğunu ileri sürdü.

Eğitim bakanı hayret etti

Brandenburg eyaletinin Sosyal Demokrat Partili eğitim bakanı, Holger Rupprecht, eyalet ilköğretim kanunun 2005 yılında yeniden düzenlenmiş olduğuna dikkat çekti. Rupprecht, 2005 öncesi ilkokula kayıt işleminin bu kadar titizlikle takip edilmemiş olmasının olayda etkili olabileceğini vurguladı.

350 haneli köyün evde olup bitenlerden mutlaka bilgi sahibi olması gerektiğini belirten eğitim bakanı, “Yıllardır bilip de tepki göstermiyorlarsa söylenecek bir şey kalmıyor demektir” dedi. Rupprecht, görevli kamu kurumlara karşı ön yargılı davranmaktan kaçınmaya davet etti.

Hristiyan Demokrat Parti Brandenburg eyalet teşkilatı genel sekreteri Dieter Dombrowski, yerel yönetimlere bağlı gençlik dairelerinin daha sıkı denetlenmesi çağrısında bulundu. Söz konusu kurumların yeterli kalifiye kadrolarla görev yapmasının önemine dikkat çeken Dombrowski, benzer vakaların önüne geçebilmek için okullarla diğer kamu kurumları arasındaki işbirliğinin arttırılması gerektiğine işaret etti.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest DOĞRU YOL

Sayın kalpsizim_85

Emeğine sağlık....teşekkürler.....

Allah bütün zalimlerin şerrinden hepimizi korusun.....ve bütün zalimlerin ahretteki azabını arttırsın....bütün mazlumları da huzura feraha çıkartıp ahrette de beraat versin inşallah hayırlısıyla.....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

SANA KATILIYORUM CAN...

MALESEF Kİ TÜRKİYE DE BU TİP VAKALAR O KADAR ÇOK Kİ...

BU YÜZDEN HEP KULAK ARDI EDİLİYOR..

HİÇBİR ŞEKİLDE HABER DEĞERİ TAŞIMIYOR...

YANİ CANIM ÜLKEMİN ACI GERÇEKLERİNDEN BİRİ...

TEŞEKÜRLER PAYLAŞIM İÇİN...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap